Elon Musk și Mark Zuckerberg spun că sunt pregătiți sa se bata!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 23 mar 2024, 05:35

Rivalitatea în afaceri se pare că nu este suficientă pentru doi dintre cei mai puternici miliardari din industria tehnologică!

Sursa: Captură YouTube

Rivalitatea în afaceri se pare că nu este suficientă pentru doi dintre cei mai puternici miliardari din industria tehnologică!

Rivalitatea în afaceri se pare că nu este suficientă pentru doi dintre cei mai puternici miliardari din industria tehnologică. Acum, Elon Musk și Mark Zuckerberg spun că vor să își regleze conturile într-o luptă în cușcă.
Musk, proprietarul Twitter și CEO-ul Tesla (TSLA), a scris recent pe Twitter că ar fi "dispus la o luptă în cușcă" cu Zuckerberg, CEO-ul Meta. Miercuri, într-o povestire de pe Instagram, Zuckerberg a ripostat, postând o captură de ecran a tweet-ului lui Musk suprapus cu legenda: "Trimiteți-mi locația".

E doar o gluma sau sunt seriosi?

Musk a răspuns apoi la un tweet despre luptă al lui Alex Heath, editor al site-ului de știri tehnologice Verge, cu "Vegas Octagon"- o referire la arena din Las Vegas care găzduiește Ultimate Fighting Championship.
"Am o mișcare grozavă pe care o numesc "The Walrus", în care mă întind deasupra adversarului meu & nu fac nimic", a adăugat el într-un tweet separat.


Reporterii l-au contactat pe Meta pentru comentarii. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Verge: "Povestea [Instagram] vorbește de la sine".
Rămâne neclar dacă Zuckerberg și Musk vorbesc serios sau râd. Totuși, rămâne de văzut cine ar câștiga într-o luptă în cușcă. Musk este mai mare fizic decât Zuckerberg, dar șeful Meta practică jiu-jitsu, arta marțială braziliană, și a câștigat aurul și argintul într-un turneu în luna mai.

Oddspedia, o platformă de pariuri sportive, a adunat cotele de la mai multe case de pariuri diferite, inclusiv Bovada, Bet Online și Ladbrokes, și a ajuns la concluzia că Zuckerberg are 83% șanse să câștige lupta.
Între timp, casa de pariuri Paddy Power pariază că meciul nu va avea loc niciodată, dar că, dacă va avea loc, ambii bărbați au șanse egale de câștig.
"Dacă această luptă chiar va avea loc, cu puțin noroc, amândoi își vor băga mințile în cap", a declarat un purtător de cuvânt al companiei irlandeze.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Au un trecut comun

Cei doi- care în trecut s-au luptat pentru un loc fruntaș în Bloomberg Billionaires Index înainte ca Musk să devină cel mai bogat om din lume- s-au mai confruntat și înainte. În 2017, ei s-au angajat într-o dispută foarte publică pe tema viitorului inteligenței artificiale.


Musk a avertizat în repetate rânduri cu privire la pericolele IA, descriind-o ca pe o amenințare potențial existențială pentru rasa umană. Zuckerberg, pe de altă parte, a avut o viziune mult mai optimistă.
În timpul unei transmisiuni Facebook Live de la acea vreme, el i-a respins pe "negativiștii" care schițau "scenarii apocaliptice" ca fiind "destul de iresponsabili".
Musk a ripostat la scurt timp după aceea, scriind pe Twitter: "Am vorbit cu Mark despre asta.
Înțelegerea sa despre acest subiect este destul de limitată".
Musk l-a detronat pe Zuckerberg de pe locul trei în topul Bloomberg Billionaires Index în 2020, înainte de a deveni cea mai bogată persoană din lume la scurt timp după aceea. El a fost detronat pentru scurt timp de pe primul loc în decembrie de Bernard Arnault, președintele gigantului francez al produselor de lux LVMH (LVMHF), înainte de a-și recâștiga titlul în luna mai. Zuckerberg se află acum pe poziția a 10-a.

Citește și: ChatGPT, Microsoft, Tesla- Ce spun CEO lor despre inteligenta artificiala?

Citește și: Tesla lansează două noi modele! Afla despre Model Q si Model 2!

Citește și: Ce spune Mark Zuckerberg despre noul Apple Vision? Afla ce parere are!