EMA autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

Autor: Diana Tilă

EMA autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

Sursa: istockphoto.com

Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat că autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței, pentru a limita răspândirea viusului.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat vineri, 22 iulie, că a autorizat extinderea utilizării unui vaccin contra variolei umane pentru a fi folosit împotriva propagării variolei maimuței, care ar putea primi nivelul de alertă maximă din partea OMS, potrivit Digi24.

Citeste si: Există sau nu posibilitatea ca poliomielita să revină. Un tânăr a decedat după ce s-a infectat, fiind nevaccinat

EMA autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

Autoritatea sanitară europeană a transmis printr-un comunicat că:  „Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat extinderea indicației vaccinului antivariolic Imvanex pentru a include protecția adulților contra variolei maimuței.”

Uniunea Europeană a autorizat vaccinul Imvanex, produs de compania daneză Bavarian Nordic, din 2013. Vaccinul Imvanex a fost aprobat pentru a fi utilizat contra variolei maimuței având în vedere similitudinea dintre acest virus și virusul variolei.

Directorul general al OMS a transmis că este „îngrijorat” de creșterea numărului de cazuri de variola maimuței în deschiderea reuniunii Comitetului de urgență, solicitând sfatul experților. 

Situația s-a agravat în ultimele săptămâni, iar numărul cazurilor a ajuns în prezent la  peste 15.300, recenzate în 71 de țări, potrivit celor mai recente statistici ale autorităților sanitare din Statele Unite (CDC).

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Virusul mortal Marburg, asemănător cu Ebola, a fost confirmat. Persoanele infectate au murit, deoarece nu există tratament

Experții i-au recomandat lui Tedros Adhanom Ghebreyesus să nu declare stare de urgență sanitară publică de amploare internațională.

Variola maimuței debutează cu febră puternică și se manifestă prin erupții cutanate, urmate de formarea unor cruste. De cele mai multe ori este benignă și se vindecă spontan după două sau trei săptămâni.

Alexandru Rafila, sfaturi pentru evitarea contaminării cu variola maimuței

Alexandru Rafila a făcut clarificări noi cu privire la recomandările pe care le-a făcut pentru evitarea infectării cu virusul care provoacă infectarea cu variola maimuței.

Citeste si: O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă

„Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit. (…) Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau relațiilor cu persoane necunoscute. (…) Cine își asumă astfel de riscuri, am dat o astfel de recomandare, în mod evident fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat prelungit, prin intermediul secrețiilor.

Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane necunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care puteam să o luăm cu toții cei

care suntem la risc sau persoanele care sunt la risc pentru așa ceva (…)

Repet, este sezonul estival, sunt multe evenimente în toată țara, în toată Europa și recomandarea aceasta de precauție în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare ca să putem să ținem lucrurile sub control”,  a declarat luni Alexandru Rafila

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.