EMA recomandă a patra doză de vaccin, pe măsură ce Europa înregistrează din ce în ce mai multe infectări cu COVID-19

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 apr 2023, 08:05

EMA recomandă a patra doză de vaccin. Europa înregistrează noi cazuri

Sursa: Unsplash

Nu doar România se confruntă cu un număr din ce în ce mai ridicat de infectări cu COVID-19, ci și întreaga Europă. Prin urmare, Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă ca persoanele vulnerabile să își facă a patra doză de vaccin.

Unul dintre oficialii Agenției Europene pentru Medicamente sfătuiește persoanele vulnerabile să își facă a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, deoarece numărul cazurilor în Europa începe să fie din ce în ce mai mare.

La finalul lunii iunie, Organizația Mondială a Sănătății a spus că, de la o săptămâna la alta, numărul cazurilor a crescut cu 18% și persoanele cu vârsta de peste 80 de ani au fost sfătuite să își facă a patra doză de vaccin.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de deces înregistrat la nivel mondial a rămas constant în mare măsură, deși numărul infectărilor cu COVID-19 este din ce în ce mai mare, potrivit biziday.ro.

Spitalele din România nu mai au locuri pentru a trata pacienții de COVID-19

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, susține că numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultimele săptămâni, motiv pentru care spitalul nu mai poate face față.

Citeste si: Alexandru Rafila anunță „70.000 de cazuri pe săptămână”. Numărul infectărilor este cu 80% mai mare decât acum o săptămână

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Institutul Matei Balş funcţionează hibrid de ceva vreme, ceea ce înseamnă că adresabilitatea vine şi de la pacienţii covid şi non covid. În ultimele două săptămâni, aproape că s-a triplat numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Şi aici mă refer şi la copii şi la adulţi.

Nu înseamnă că sunt forme severe, din fericire cei mai mulţi nu au nevoie de spitalizare, dar totuşi, un procent de 20% dintre cei care se prezintă au nevoie să fie internaţi luând în calcul că sunt copii mici, care trebuie să

fie monitorizaţi pentru o perioadă de timp, chiar dacă au forme uşoare. Şi atunci este nevoie de locuri de internare pentru aceşti pacienţi pediatrici”, a spus Adrian Marinescu.

Secțiile spitalelor sunt pline cu pacienți infectați

„Noi, acum, mergem cu 4 secţii cu paturi pentru pacienţii covid, fără terapie intensivă, vorbim de 4 secţii, 2 de adulţi, 2 de copii, sunt secţii mari, sunt câte 60 de locuri pe fiecare, sunt pline.

Vrem să vedem şi patologia care ţine de infecţioase non covid, e logic să fie aşa. Şi atunci toate spitalele trebuie să contribuie, şi mă refer nu numai la pediatrie.

Citeste si: Cum ar fi ajuns COVID-19 în Coreea de Nord. Teoria în care crede țara condusă de Kim Jong Un

Din fericire paturile de terapie intensivă dedicate covidului nu sunt ocupate în totalitate şi asta este o situaţie care este peste tot în România, pentru că sunt în general forme uşoare, este o diferenţă semificativă la actualul val,

care esteun val al infectărilor, dar nu şi al spitalizărior sau al ocupării celor care sunt de terapie intensivă”, a mai declarat acesta, potrivit romaniatv.net.