Emil Mitrache, despre afacerea care i-a adus falimentul. Actorul din „La bloc” a dezvăluit cum a pierdut investiția: „Clienții priveau pe fereastră să vadă dacă nu cumva li se fură mașinile”

Autor: Diana Ghita

În emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Emil Mitrache, cunoscut publicului ca Americanu', din celebrul serial „La bloc”, a vorbit deschis despre experiența sa din domeniul afacerilor și despre provocările întâmpinate în gestionarea unui restaurant în București.

În ciuda eforturilor depuse de Emil Mitrache, afacerea sa a fost afectată de factori externi, iar actorul a decis ca, în cele din urmă, să vândă restaurantul, înainte de a da faliment.

Ce dezvăluiri a făcut Emil Mitrache despre afacerea lui nereușită

Restaurantul lui Americanu', situat în zona Hala Traian, a avut de suferit din cauza lucrărilor la rețeaua de utilități care au durat mai bine de șase luni, perioadă în care aprovizionarea cu apă, curent electric și gaz era adesea întreruptă.

Aceste condiții dificile făceau imposibilă desfășurarea normală a activității. De asemenea, clienții, în loc să se bucure de experiența culinară, erau mai preocupați de siguranța mașinilor parcate în apropiere, din cauza unei comunități de romi stabilite vizavi de localul său.

„Clienții priveau mereu stresați pe fereastră să vadă dacă nu cumva li se fură mașinile”,  mărturisea Emil Mitrache.

În ciuda investițiilor făcute, Emil Mitrache s-a confruntat cu noi provocări odată ce Centrul Vechi al Capitalei a devenit un punct principal de atracție pentru bucureșteni și turiști.

Concomitent, criza economică a afectat semnificativ domeniul HoReCa, iar afacerea lui a fost nevoită să facă față unei scăderi drastice a încasărilor.

Urmăriți totul în materialul video de mai jos:

Citește și: Emil Mitrache a dezvăluit motivul divorțului de prima soție! „Ne cam băteam cap în cap”. Ce comparație a făcut actorul între fosta și actuala lui parteneră

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum l-a visat Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană: “Iartă-mă, dacă ți-am greșit! A fost ca o premoniție.”

Deși presa a relatat că restaurantul său a falimentat în 2008, Americanu' a mărturisit că a reușit să vândă afacerea înainte de colaps și să recupereze o parte din investiție: „Mi-am dat seama că se duce la vale business-ul și am reușit să îl vând. Eu nu am dat faliment”.

Cum a reușit Emil Mitrache să salveze o parte din investiție

În acest sens, Denise Rifai i-a pus invitatului său întrebarea roșie, cu numărul 20: „V-ați ars rău cu restaurantul?”.

Actorul a explicat că, deși nu a obținut câștigurile dorite, a învățat lecții valoroase despre antreprenoriat. Reflectând asupra dificultăților, el a explicat că gestionarea unui restaurant presupune mai multe resurse și o planificare strategică.

Citește și: Câți bani a câștigat Americanu pentru rolul din „La Bloc”. Emil Mitrache a dezvăluit salariul pentru rolul care l-a consacrat: „Dacă m-am îmbogățit, NU”

„Nu, nu consider. Consider că acest business a fost o școală și fiecare școală costă. Deci, când am vândut business-ul nu am luat cât am vrut, dar am recuperat ceva din ce investisem. Nu am fost pregătit pentru o asemenea afacere.(...) Este foarte mult de lucru. În timp, am observat că cine mai are un restaurant, de fapt, mai are și o altă afacere cu care susține restaurantul, pentru că sunt perioade și perioade, vara merge bine, iarna mai puțin și tot așa.

(...)

Era chestia că eu nu mai puteam să susțin. Cheltuielile erau așa de mari, nu mai veneau clienți că era șantier tot acolo, numai noroaie, numai gropi, nu aveau unde să parcheze. Se lua curentul, apa la fel, nu mai aveam cum să spăl vasele”,  a dezvăluit Emil Mitrache.