Care a fost motivul pentru care Emil Rengle a început să danseze pe tocuri: „Tocurile au fost purtate prima dată de către bărbați”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 nov 2023, 01:10

Dansul pe tocuri i-a adus lui Emil Rengle recunoașterea de care se bucură în prezent, deși pare ceva neobișnuit pentru unele persoane. Coregraful a reușit să facă o adevărată artă din asta, motiv pentru care se crede că este marca lui înregistrată.

Emil Rengle este unul dintre cei mai controversați coregrafi din țara noastră, dar care face un adevărat spectacol pe tocuri. Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, acesta a explicat de ce dansul pe tocuri nu este marca lui înregistrată.

Emil Rengle a adus dansul pe tocuri la bărbați în lumina reflectoarelor

Emil Rengle este cunoscut pentru multe lucruri, dansul pe tocuri fiind unul dintre ele.

Cu toate că talentul său nu le este deloc străin celor din jur, această artă a învățat-o în urmă cu mai mult timp, în America.

„Nu este. Dansul pe tocuri se practică nici nu știu de când. Făcusem un research (n.r. documentare) despre tocuri, în general, și, atunci, am aflat că au fost inventate, în primă fază, pentru bărbați, pentru regi, pentru a fi la înălțime.

Citește și: Emil Rengle: cel mai bine cotat coregraf din România. Pasiunea sa pentru dans a fost transformată într-o carieră de succes

Deci, tocurile au fost purtate în istorie prima dată de către bărbați. Cu siguranță, nu sunt primul și nici singurul bărbat care am dansat pe tocuri. Ba chiar pot să spun că, în momentul în care am luat studii în străinătate, în America, am luat cursuri de dans pe tocuri, unde acest stil de dans se folosește pentru a dezvolta corpul, să se obișnuiască cu

o diferită statură, cu o diferită poziție corporală care, mai apoi, automat, te face să coregrafiezi într-un mod diferit”, a povestit Emil Rengle.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Coregraful a făcut o artă din dansul pe tocuri

Schimbările corporale prin care trece de fiecare dată când urcă pe tocuri sunt exact ceea ce Emil Rengle avea nevoie, pentru a arăta ce înseamnă această ramură a dansului. A durat foarte mult timp până când s-a perfecționat, dar acest lucru i-a adus recunoașterea de care beneficiază în prezent.

Citește și: Cât de bogată este Alina Gorghiu? Președintele interimar al Senatului României a vorbit despre terenul pe care îl deține în Mogoșoaia: "Suntem niște oameni care nu au grija zilei de mâine"

„În momentul în care stai pe tocuri, spatele e curbat, pieptul e ieșit în față, ai o siluetă diferită față de cum ești atunci când ești în picioarele goale sau în adidași.

Așa că, drumul meu pe tocuri a început în momentul în care am început să studiez. Este greu, a durat mult timp, mulți ani să mă identific cu tocurile și să devină prelungirea corpului meu, pentru ca, mai apoi, să pot să mă exprim și să coregrafiez într-un mod care, poate, mulți nu au făcut-o.

Nu este marca mea înregistrată dansul pe tocuri, însă, atunci când eu dansez pe tocuri, din nou, e unic, pentru că îl fac în felul meu.

Ani, ani de zile a durat să învăț, să mă obișnuiesc și, în cazul în care aș mai fi continuat, cu siguranță, aș fi putut să evoluez și mai mult în a-mi performa corpul și mișcările, în așa fel încât să arate și mai spectaculos pe tocuri”, a mai declarat coregraful.