Emisiunea este prezentată de Eduard Petru, cunoscut publicului pentru diversele sale colaborări şi cu alte posturi tv.

Scenariul emisiunii prezintă poveşti de dragoste neîmplinite, actuale sau trecute, ale unor cupluri care din diverse motive nu au reuşit să se căsătorească, dar cărora li se oferă încă o şansă de a-şi uni destinele.

“Căsătoreşte-te cu mine” este o emisiune în care poveştile de dragoste, amintirile, regretele şi emoţiile sunt readuse în prim plan, pentru ca apoi protagoniştii să fie puşi în faţa celei mai dificile decizii, aceea de a începe sau nu o căsnicie împreună. Dar până să se ajungă la căsătorie fiecare dintre protagonişti trece printr-o perioadă de pregătire, de înfrumuseţare şi refacere. Operaţii estetice care corectează ceea ce poate natura nu a fost în stare să ofere, poveşti care îţi taie respiraţia, romantism şi adrenalină, zâmbete, lacrimi de fericire sau de tristeţe ... toate într-un format care oferă răspunsul întrebării: ”Vrei să te căsătoreşti cu mine?”. Iar dacă eşti iubit de cineva (chiar dacă acel cineva a dispărut de mult din viaţa ta), dacă ştii că cineva îşi doreşte să îşi petreacă tot restul vieţii alături de tine dar nu a avut până acum curajul să te ceară ... stai cu ochii în patru pentru că tu poţi să fii următorul protagonist al emisiunii lui EDUARD PETRU, la KANAL D.

De la elicoptere care survolează locul în care are loc cererea, la cetăţi medievale cu cavaleri şi cai albi, de la baloane dirijabile care pot purta mesajul de dragoste până la cascadorii în plină stradă, Eduard Petru îţi arată că atunci când iubeşti, nimic nu este imposibil. Adept al conceptului că “în dragoste şi în război totul este permis”, charismaticul prezentator îţi este aliat timp de o săptămână şi împreună puneţi la punct în cel mai pic detaliu planul care îţi va schimba definitiv viaţa.

Persoana căreia urmează să i se facă marea propunere nu va şti de intenţiile fostului partener decât în momentul în care acesta i se va înfăţişa cu inelul şi cu declaraţia.

Fostul partener va fi, astfel, pus în faţa celei mai dificile decizii, aceea de a începe sau nu o nouă viaţă cu un om cu care a încheiat de mult timp o relaţie.

Regretele, emoţiile şi amintirile de mult uitate revin în viaţa personajelor, iar răspunsul la întrebarea „Căsătoreşte-te cu mine” poate fi unul pozitiv sau negativ.