Un format încărcat de emoție și suspans, care aduce în prim-plan diverse povești de viață cu adevărat cutremurătoare, în care telespectatorii se pot regăsi.

Pentru fiecare adevăr pe care cineva încearcă să-l ascundă, va fi o echipa de anchetă pregătită să-l dezvăluie. Iar Ernest este atât naratorul, cât și mediatorul conflictelor din fiecare ediție a emisiunii.

Povești de viață halucinante, cu mize uriașe, investigații amănunțite și descoperiri tulburătoare întregesc tabloul situaţiilor pe care Ernest împreună cu echipa “În căutarea adevărului” încearcă să îl scoată la iveală.

Nu numai poveşti încurcate de iubire sunt aduse sub lupă, ci şi parteneriate diverse, prietenii, relaţii interumane cu mize dintre cele mai diferite. În multe dintre acestea se pot regasi telespectatorii, iar Ernest le este ghid pe tot parcursul întâmplărilor, din care ramane mereu ceva de învăţat.    

“Minciuna are picioare scurte” spune un proverb românesc, iar această realitate capătă semnificaţie şi în emisiunea prezentată de Ernest. Pentru că orice înşelătorie, oricât de bine păzită şi orchestrată ar fi, va fi scoasă la lumină de prezentatorul emisiunii.