“SĂRACII COPII BOGAŢI” - un reality show autentic cu personaje reale în care vom vedea cum cinci tineri “de bani gata”, Andreea Podărescu, Bianca Rus, Claudiu Năstase, Emmy şi Sorinel Copilul de Aur,  părăsesc lumea lor lipsită de griji şi încearcă gustul vieţii reale.

Şomaj, foame, frig în casă, lipsa locurilor de muncă, imposibilitatea plăţii datoriilor casnice sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă o mare parte din populaţia României. Ruperea unei unghii, închiderea clubului preferat, anularea zborului către destinaţia exotică, aglomeraţia din mall sunt poate singurele probleme pe care le întâmpină ei - tinerii bogaţi.

Dar acum... copiii bogaţi vor înfrunta viaţa aşa cum este ea, departe de protecţia părinţilor, de căminele confortabile, de cardurile care nu se golesc niciodată, de maşinile lor de lux şi distracţia de mii de euro din cluburi.

Cei cinci tineri care au acceptat provocarea de a testa viaţa unui om obişnuit vor trăi timp de 30 de zile într-un apartament de trei camere dintr-o zonă periferică a Bucureştiului, nemobilat şi neutilat. Pentru început vor primi un buget “de criză” din care vor fi nevoiţi să plătească chiria şi să-şi cumpere obiectele necesare traiului într-o casă. Apoi, săracii copii bogaţi vor învăţa să muncească! Ei vor încerca joburi la care nu au “visat” vreodată, de la gunoier până la chelner sau de la asistent social la vânzător în piaţă, pentru a câştiga banii necesari supravieţuirii.

Mai mult decât atât, tinerii răsfăţaţi de soartă vor face cunoştinţă cu cei pe care nu îi observă prin geamurile fumurii ale maşinilor lor de lux: oamenii străzii, copiii orfani, familii fără adăpost, bătrâni fără sprijin. Aceasta va fi şansa lor de a demonstra că pot acorda atenţie şi altora, cu care viaţa nu a fost la fel de darnică. Ei vor participa la acţiuni de voluntariat şi vor fi puşi în situaţia de a-şi lăsa propriile persoane pe locul secund preocupându-se de cei care au nevoie de ajutor.

Cum se vor potrivi genţile de mii de euro cu portofelul gol, pantofii de firmă cu aglomeraţia din tramvai, extensiile de păr şi unghiile false cu atmosfera din piaţă? Vor reuşi cei cinci copii bogaţi să se adapteze vieţii reale sau vom asista la scene de isterie, plânsete şi comportament de copii răsfăţaţi? Merg mână-n mână fiţele cu sărăcia?