Numarul cazurilor de copii batuti, violati sau exploatati din Romania creste alarmant, de la an la an, iar autoritatile dau impasibile din umeri.
Tu poti insa, cu un simplu sms la numarul 8848 sa-i ajuti pe micuti sa treaca mai usor peste problemele lor tulburatoare, si sa le creezi un acces mai lejer la “Telefonul copilului”. De luni, 12 noiembrie, Kanal D a relansat Campania “Un telefon pierdut, o copilarie pierduta!
 
Numarul cazurilor de copii batuti, violati sau exploatati din Romania creste alarmant, de la an la an, iar autoritatile dau impasibile din umeri.  Tu poti insa, cu un simplu sms la numarul 8848  sa-i ajuti pe micuti sa treaca mai usor peste problemele lor tulburatoare, si sa le creezi un acces mai lejer la “Telefonul copilului”. De luni, 12 noiembrie, Kanal D a relansat Campania “Un telefon perdut, o copilarie pierduta!
 
 Pentru al doilea an, consecutiv, vedetele Kanal D devin ambasadorii copiilor  care nu au pe nimeni sa ii asculte sau care sa ii salveze din situatii limita. 
 
Cazurile inregistrate si in acest an la Telefonul Copilului 116 111 sunt tot mai multe si mai tulburatoare, dar vestea cea buna este aceea ca, la numai un APEL distanta, ele isi pot gasi rezolvarea. Exista, totusi, si un regret : consultantii 116 111 ar fi putut sa preia mai multe strigate de ajutor daca ar fi fost mai multi la capatul celalalt al firului. Tocmai de aceea obiectivul campaniei “Un apel pierdut, o copilarie pierduta” este acela de a strange fondurile necesare pentru suplimentarea numarului de specialisti care sa preia apelurile copiilor, cat si pentru extinderea programului de lucru si a infrastructurii tehnice. 
       
Paula Chirila, Cristina Cioran, Ernest, Christian Sabbagh,  Virgil Iantu, Simona Patruleasa, Madalin Ionescu, Silvia Ionita, Gabriel Coveseanu, Liviu Varciu, Viorica Manole, Oana Roman vor fi purtatorii de cuvant ai tuturor copiilor care au nevoie de ajutor si vor transmite romanilor rugamintea de a se alatura demersului lor de a sprijini serviciul oferit de Asociatia Telefonul Copilului. 
 
Apelul vedetelor Kanal D si ale Europa FM este indreptat catre toti acei oameni care nu raman indiferenti si care doresc sa se implice pentru ca fiecare strigat de ajutor sa primeasca un raspuns la celalalt capat al firului. Printr-un singur SMS la 8848 in valoare de 2 euro  (valabil in retelele Orange, Vodafone si Cosmote) putem face diferenta intre un raspuns de la primul apel si un ton ocupat, pentru ca fiecare apel pierdut poate insemna pierderea sansei de a schimba in bine viata unui copil. 
 
Numarul de sms 8848 este activ pana la 31 decembrie.
Postul de radio Europa FM s-a alaturat campaniei “Un apel pierdut, o copilarie pierduta”, iar ambasadorii acestei cauze vor fi George Zafiu si Vlad Petreanu - realizatorii emisiunii Desteptarea, alaturi de Radu  Constantinescu, pe care il puteti asculta in fiecare zi in emisiunea “Drum cu Prioritate”.
 
 
Campania "Un apel pierdut, o copilarie pierduta", se relanseaza astazi intr-un concept unic, in care un post de televiziune, Kanal D, si un post radio, Europa FM, isi unesc eforturile  prin promovarea timp de 2 luni a posibilitatii de a sustine cauza „Telefonul Copilului” printr-un SMS la 8848 si printr-un maraton comun  al gandurilor bune indreptate catre toti copiii care au nevoie de ajutor, la data de 30 noiembrie 2012, de Sfantul Andrei. Atat copiii, cat si vedete Kanal D vor fi si in acest an ambasadorii maratonului TV „Un apel pierdut, o copilarie pierduta”, in emisiunile Kanal D, in studiourile Europa FM si la locul de joaca Zorky’s Planet din AFI Palace Cotroceni, de unde vor avea loc transmisii live la 30 noiembrie 2012. S-au mai alaturat campaniei „Un apel pierdut, o copilarie pierduta”, Spectacular si Crazydeal.ro.

Numarul apelurilor la Telefonul Copilului s-a dublat in 2012
Numarul beneficiarilor tuturor serviciilor oferite de Asociatia Telefonul Copilului s-a dublat in acest an -  33.252, fata de 16.612 inregistrati anul trecut.  

In anul 2012 intalnirile directe cu copiii au reprezentat, pe langa activitatea serviciului 116 111, o componenta esentiala a activitatii Asociatiei Telefonul Copilului. Astfel, in contextul adancirii crizei financiare,asistentii sociali si psihologii s-au intalnit cu 29.914 copii din aproape toate regiunile tarii, mediul rural, zonele dezavantajate, ceea ce reprezinta o crestere de 156,04% fata de anul precedent (11.683). Copiii au beneficiat de activitatii educative si cadouri personalizate, constand in rechizite, dulciuri si uniforme.
 
Totodata, copiii au constientizat scopul serviciului si, in acelasi timp, urgenta pentru situatiile altor copii, ceea ce a condus la scaderea apelurilor test in perioada ianuarie 2012 – octombrie 2012 cu un procentaj de 16,15% fata de anul 2011.
 
Numarul cazurilor de abuz sexual asupra copilului sesizate la 116 111 a inregistrat o crestere de 43,62% (respectiv 135 de cazuri) fata de anul 2011 cand s-au inregistrat 94 de astfel de situatii; cu sprijinul asistentilor sociali si psihologilor organizatiei au fost adoptate cele mai bune solutii pentru stoparea abuzului si inlaturarea efectelor negative produse de situatia traumatizanta, iar cu sprijinul institutiilor abilitate agresorii sunt condamnati pentru faptele savarsite.