Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”

Autor: Cristina Mocanu

Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată

Sursa: pexels.com

Daniel Fenechiu a transmis că emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată.

Daniel Fenechiu, a afirmat că emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată, în ciuda dificultăților generate de procesul de informatizare al Casei Naționale de Pensii. El a exprimat încrederea că premierul Marcel Ciolacu își va respecta promisiunea, indiferent de contextul electoral.

Daniel Fenechiu a oferit mai multe declarații despre recalcularea pensiilor

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a abordat subiectul recalculării pensiilor într-o discuție la B1 TV. Fenechiu a declarat ferm că „nu se pune problema” să fie amânată emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor, chiar dacă alegerile prezidențiale

nu mai sunt programate pentru luna septembrie.

Fenechiu a precizat că, deși nu este un susținător al premierului Marcel Ciolacu, consideră că acesta nu a utilizat subiectul pensiilor în scop electoral. El a subliniat că măsura creșterii pensiilor a fost una discutată și decisă în cadrul coaliției, având argumente solide. „Eu nu cred că domnul Ciolacu a folosit varianta cu pensiile ca variantă electorală. Că a încercat să folosească electoral ipoteza pensiilor în vara asta, asta e o altă discuție,” a declarat Fenechiu.

Senatorul PNL a exprimat încrederea că Marcel Ciolacu își va respecta promisiunea de a recalcula pensiile, indiferent de eventualele dezavantaje electorale: „Eu cred, la modul cum îl cunosc pe domnul Ciolacu, că nu se pune problema să amâne emiterea deciziilor... Pentru că domnul Ciolacu ne-a demonstrat în decursul timpului că se ține de lucrurile pe care le spune și nu s-a întâmplat niciodată ca să amâne o anumită măsură din rațiuni electorale.”

Citește și: Pensionarii vor primi deciziile de recalculare după 10 iulie! Cine sunt avantajați: „Deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii..”

Dificultăți în procesul de recalculare

Fenechiu a recunoscut că procesul de recalculare a pensiilor este complex și este afectat de mai mulți factori. În momentul de față, Casa Națională de Pensii se află într-un proces de informatizare, ceea ce adaugă un nivel suplimentar de dificultate.

Pe lângă acest aspect, există și presiunea gestionării pensiilor curente care necesită calcule și emiterea deciziilor aferente.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

„Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii, sunt și pensiile curente care intră la plată și unde trebuie calculate drepturile de pensie, respectiv emise deciziile, și este și această operațiune, pe care, dacă stăm strâmb și judecăm drept, este o operațiune complicată,” a concluzionat Fenechiu.

În ciuda acestor dificultăți, liderul senatorilor PNL rămâne optimist și convins că emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată, subliniind angajamentul autorităților de a finaliza acest proces important pentru pensionari.

Care este formula de recalculare a pensiilor

Legea pensiilor, modificată de la 1 ianuarie, introduce o nouă formulă de recalculare a pensiilor. Aceasta va fi bazată pe valoarea punctului de referință (VPR), stabilită la 81 de lei, și numărul total de puncte acumulat de fiecare pensionar. Numărul total de puncte include puncte de contributivitate, puncte de stabilitate și puncte pentru perioade asimilate și necontributive.

Punctele de contributivitate: Acestea reprezintă anii în care pensionarul a contribuit la sistemul de pensii, cu un punct pentru fiecare an.

Punctele de stabilitate: Acestea sunt acordate pentru anii de muncă suplimentari, cu 0,50 puncte/an pentru anii 26-30, 0,75 puncte/an pentru anii 31-35 și 1 punct/an pentru anii 36-40 și mai mult.

Citește și: Motivul pentru care întârzie adeverințele cu noile pensii! Se crede că distribuirea lor ar fi amânată cu un anumit scop: „Se dorește intenționat ca să nu ne dea majorare”

Punctele pentru perioade asimilate: Aceasta include anii de armată, șomaj sau facultate, fiecare an adăugând 0,25 puncte.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.