Emmanuel Macron vs Marine Le Pen: Franța își alege președintele de Paștele ortodox. Cum arată sondajele înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale

Autor: Andrei Ionescu

Emmanuel Macron și Marine Le Pen, în confruntarea televizată de dinainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale din Franța

Sursa: captura TV dezbatere electorala Macron vs Le Pen

Franța își alege președintele în ziua în care majoritatea românilor sărbătorește Paștele ortodox. Emmanuel Macron se confruntă iar cu Marine Le Pen.

Turul 2 al alegerilor prezidențiale din Franța îi are ca oponenți tot pe Emmanuel Macron și Marine Le Pen, aceiași contracandidați și de la ultimele alegeri prezidențiale.

Potrivit sondajelor, Emmanuel Macron se află pe primul loc în duelul cu Marine Le Pen, având, în medie, circa 56% din voturi. Au fost efectuate 3 sondaje de opinie înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale din Franța.

Un sondaj Ipsos îl creditează pe Emmanuel Macron cu 56,5% din voturi. Un sondaj Opinionway îl creditează pe Macron cu 56% din voturi, în timp ce ultimul dintre cele 3 sondaje, Ifop, îl plasează pe Macron tot pe primul loc, dar cu un scor ceva mai scăzut, de 55% din voturi.

În Franța a avut loc și dezbaterea finală dintre cei doi candidați din turul 2 al alegerilor prezidențiale din Franța.

Potrivit unor sondaje efectuate după dezbaterea electorală, citate de G4Media.ro, Emmanuel Macron ar fi câștigat dezbaterea electorală cu Marine Le Pen. 

Emmanuel Macron vs Marine Le Pen: Cum arată sondajele

În dezbaterea electorală, Macron a acuzat-o pe Marine Le Pen că ar depinde de Rusia după ce a luat un împrumut de la o bancă rusească.

"Ați fost, cred, unul dintre primii politicieni europeni, în 2014, care a recunoscut rezultatul anexării Crimeii", a spus Emmanuel Macron. "Ai făcut-o de ce?(...) Pentru că depinzi de puterea rusă și depinzi de domnul Putin", a adăugat Macron, referindu-se la un împrumut de 9 milioane de euro pe care partidul lui Marine Le Pen l-a contractat în 2017 de la o bancă rusă. 

Le Pen a negat vehement că ar depinde de Rusia și a susținut că nicio bancă din Franța nu i-a oferit împrumutul necesar pentru finanțarea partidului. "Sunt o femeie care este absolut și total liberă", a declarat Le Pen, susținând că singura ei obligație privind contractarea împrumutului a fost să îl ramburseze. "Susțin o Ucraină liberă, care nu este supusă Statelor Unite, Uniunii Europene sau Rusiei, aceasta este poziția mea", a subliniat Le Pen.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De partea cealaltă, Le Pen l-a atacat pe Macron în legătură cu situația financiară a francezilor.

"V-am auzit pe dumneavoastră și guvernul dumneavoastră bucurându-vă că ați crescut puterea de cumpărare a francezilor, dar nu am văzut decât francezi care mi-au spus că nu se mai descurcă, că nu mai reușesc să se descurce", i-a spus Le Pen lui Macron. Le Pen a susținut că Macron are "un bilanț economic foarte prost" și "un bilanț social și mai prost"

Citeste si: Rezultate alegeri prezidențiale Franța 2022, primul tur: Emmanuel Macron o învinge pe Marine Le Pen! Care e diferența și cum arată proiecțiile pentru turul 2

Emmanuel Macron vs Marine Le Pen: Cum au arătat rezultatele la ultimele alegeri prezidențiale din Franța

La ultimele alegeri prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron a învins-o detașat pe Marine Le Pen, obținând 66,1% din voturi.

De data aceasta bătălia dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale din Franța pare ceva mai strânsă.

În primul tur al alegerilor prezidențiale franceze din 2022, președintele în funcție al Franței, Emmanuel Macron, a obținut 27,8% din voturi (9.783.058 de sufragii), în timp ce Marine Le Pen s-a clasat pe locul al doilea, cu 23,1% din voturi (8.133.828 de sufragii). Pe locul trei s-a clasat candidatul de extremă stângă Jean-Luc Melenchon, cu 22% (7.712.520 de voturi).

Dacă o va învinge pe Le Pen în turul doi al alegerilor prezidențiale, Emmanuel Macron va reuși să fie primul președinte al Franței reales de la Jacques Chirac încoace. Anterior, François Mitterrand a mai avut două mandate ca președinte, înainte de Sarkozy mandatele prezidențiale franceze fiind de 7 ani. Acum sunt de 5 ani.

Citeste si: Emmanuel Macron i-a transmis lui Vladimir Putin că țările europene nu vor plăti gazul rusesc în ruble. O misiune umanitară este imposibilă în Mariupol

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.