Epidemia de Ebola a revenit! Ce țară se confruntă cu această criză

Author: Denisa Avram
O noua epidemie de Ebola, in Guineea

Autoritățile din Guineea se confruntă cu un focar de infecții cu Ebola. Aceasta este prima revenire a bolii din 2016.

Duminică, 14 februarie, autoritățile din Guineea au declarat epidemie de Ebola. Până acum au fost înregistrate trei decese.  Nu au mai fost semnalate infecțiile cu Ebola din 2016 încoace.

Epidemie de Ebola în Guineea

Guvernul din Guineea a confirmat epidemia de Ebola în această duminică, după ce 7 persoane au fost infectate, potrivit jurnaliștilor de la Reuters,  citați de observatorulph.ro. Cei infectați au contractat boala după ce au participat la înmormântarea unei asistente medicale, care a decedat din motive necunoscute, neștiind dacă și aceasta era infectată de această boală.

Dintre cele 7 persoane depistate până acum ca fiind infectate cu Ebola, 3 s-au soldat cu decesul pacienților. Toți cei prezenți la înmormântarea asistentei, care a avut loc pe 1 februarie, sunt în, momentul de față, în carantină.

Citeste si: Epidemie Ebola: un nou virus face ravagii in lume! Avertismentul OMS

Care sunt simptomele infectării cu Ebola

Simptomele de infecție cu Ebola includ: vărsături, diaree și sângerare. Boala se transmite prin fluide ale corpului. Rata de mortalitate în urma îmbolnăvirii cu acest virus este mult mai mare decât Covid19. Diferența majoră dintre ele este faptul că Ebola nu se transmite de la persoanele asimptomatice.

Guineea a făcut apel la Organizației Mondiale a Sănătății pentru a primi noi doze de vaccin anti-ebola.

În timpul epidemiei din 2013-2016 din Africa de Vest, Ebola a dus la moartea a peste 11300 de persoane, cele mai afectate fiind Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Acease cazuri reprezintă prima revenire a bolii din 2016. Pandemia de Covid19 a făcut deja numeroase victime în Guineea.

Din 12 milioane de oameni, aproximativ 15.000 au fost testați pozitiv cu Coronavirus și 84 au decedat.

Citeste si:  Oamenii de știință trag un semnal de alarmă, despre a doua pandemie: "Va veni din jungla amazoniană"

cum putem preveni infectarea

Cei care calatoresc in tari afectate de epidemia de Ebola se pot proteja respectand cateva masuri recomandate de  Institutul National pentru Sanatate Publica.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

- spalarea regulata pe maini cu apa, sapunsi dezinfectant lichid;

- evitarea contactului direct cu sange sau fluide corporale;

- evitarea contactului cu obiecte care ar putea avea sange sau fluide corporale provenite de la persoane infectate (haine, lenjerie de pat, echipamente medicale infectate);

- evitarea contactului cu lilieci sau cu primate;

- evitarea intretinerii de relatii sexuale neprotejate;

- evitarea consumului de preparate realizate cu carne cruda;

Citeste si: Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" a anunțat când se va termina epidemia de coronavirus!

- evitarea vizitarii locurilor in care se regasesc colonii de lilieci;

- evitarea contactului cu persoane care au decedat din cauza virusului Ebola;

- evitarea locatiilor in care sunt tratatii pacientii infectati cu Ebola.

Citeste si: O nouă epidemie de Ebola este pe cale să izbucnească. 4 morți au fost depistați în Guineea. OMS își mobilizează toate resursele pentru a veni în sprijin

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.