Epidemia de rujeolă a făcut sute de victime! Peste 600 de persoane au murit din cauza infecției. Unde s-a găsit focarul

Autor: Lavinia Medrea

Epidemia de rujeolă din Zimbabwe a făcut până acum 685 de victime, a anunțat sâmbătă Ministerul Sănătății, de peste patru ori mai mult decât cazurile raportate în urmă cu aproape două săptămâni, chiar dacă programul de vaccinare continuă la nivel național.

„Zimbabwe a avut 6.034 de cazuri confirmate, dintre 685 sunt decese”, a precizat Ministerul Sănătății, într-o postare pe Twitter, adăugând că 191 de cazuri noi și 37 de decese au fost raportate într-o singură zi, pe 1 septembrie, potrivit Reuters.

Peste 600 de morți din cauza rujeolei în Zimbabwe

În principal, copiii cu vârste cuprinse între șase luni și 15 ani au murit din cauza bolii, în special cei din sectele religioase care nu cred în vaccinare, a declarat luna trecută ministrul informațiilor din țară, Monica Mutsvangwa.

Potrivit afirmațiilor guvernului, sectele apostolice nu cred în vaccinare și se bazează pe rugăciuni. Liderii bisericilor apostolice nu au reacționat la afirmațiile guvernului potrivit cărora credințele lor sunt responsabile de o răspândire mai mare a rujeolei.

Citeste si: A revenit rujeola, după doi ani de absență! Copiii nevaccinați sunt în cel mai mare pericol

Guvernul încearcă să contacteze liderii religioși pentru a obține sprijin și sensibilizare, a declarat Monica Mutsvangwa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Apelurile către episcopul Andby Makururu de la Biserica Apostolică Johanne Masowe nu au primit un răspuns imediat sâmbătă.

Care sunt simptomele rujeolei

La 7- 14 zile după o infecție cu rujeolă, apar primele simptome. Rujeola nu este doar o mică erupție, poate fi periculoasă, în special pentru bebeluși și copii mici. Rujeola debutează, de obicei, cu următoarele simptome:

  • febră mare (poate crește până la peste 40°C);
  • tuse
  • curgere a nasului;
  • ochi roșii și înlăcrimați excesiv (conjunctivită).

La 2- 3 zile de la debutul simptomelor, în interiorul gurii pot

apărea pete albe minuscule.

Citeste si: Ce este legionella, bacteria care ar fi îmbolnăvit 11 persoane din Argentina și a ucis patru. Bacteria atacă plămânii

La 3- 5 zile de la debutul simptomelor, apare o erupție cutanată. De obicei, aceasta începe sub forma unor pete roșii plate care apar pe față la linia părului și se răspândesc în jos spre gât, trunchi, brațe, picioare și picioare.

De asemenea, pot apărea mici umflături ridicate deasupra petelor roșii plate.

Petele pot deveni unite între ele pe măsură ce se răspândesc de la cap spre restul corpului. Atunci când apare erupția cutanată, febra unei persoane poate crește până la peste 40°C.

 

Taguri: