Epidemie Ebola: un nou virus face ravagii in lume! Avertismentul OMS

Autor: B.M.
Epidemie Ebola

Epidemie Ebola: Congo, tara afectata si de pandemia de Coronavirus, a declarat oficial epidemie de Ebola pe teritoriul ei.

Anuntul a fost facut de ministrul sanatatii din Congo, Eteni Longondo. “Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka”, capitala provinciei Ecuador”, a declarat oficialul. “Există deja persoane decedate”, a precizat ministrul la o conferinţă de presă, care a reamintit de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018.

Tara se lupta cu acest virus de mai bine de doi ani de zile, numarul victimelor depasind 2.200

de persoane pana in prezent. Congo a fost la un pas sa declare terminarea epidemiei, insa tara a fost lovita de un al doilea val.

Zona afectata in prezent este orasul Mbandaka, aflat la 1.000 de kilometri distanta de celelalte zone in care epidemia de Ebola facea victime.

Citeste si: Ce a marturisit Bill Gates, la 5 ani dupa ce a prevestit pandemia de coronavirus

Epidemie Ebola: ce este Ebola

Infectia cu virusul Ebola este o boala extrem de grava, cu un indice de mortalitate foarte mare, intre 25 si 90% dintre persoanele infectate, potrivit Institutului National pentru Sanatate Publica.

Transmiterea virusului intre persoane se face foarte usor, prin contact direct sau schimbul de fluide. Ebola apare cu precadere in tarile din Africa, primele cazuri fiind semnalate in anul 1976.

Epidemie Ebola: simptomele infectiei cu Ebola sunt febra, senzatia de slabiciune la nivelul corpului, dureri musculare si articulare si dureri de cap. In fazele mai avansate ale bolii apar greata, varsaturile si diareea. Alte simptome asociate cu Ebola sunt sangerarea nasului, sangerarea gingiilor sau a pielii si scaun sau varsaturi cu sange. Perioada de incubare este intre 2 si 21 de zile. Pana in momentul de fata nu s-a descoperit un tratament sau un vaccin impotriva Ebola.

Citeste si: Alerta! Ciuma bubonica in China. Patru persoane infectate intr-o luna de zile

Epidemie Ebola: cum putem preveni infectarea

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cei care calatoresc in tari afectate de epidemia de Ebola se pot proteja respectand cateva masuri recomandate de Institutul National pentru Sanatate Publica.

- spalarea regulata pe maini cu apa, sapun si dezinfectant lichid;

- evitarea contactului direct cu sange sau fluide corporale;

- evitarea contactului cu obiecte care ar putea avea sange sau fluide corporale provenite de la persoane infectate (haine, lenjerie de pat, echipamente medicale infectate);

- evitarea contactului cu lilieci sau cu primate;

- evitarea intretinerii de relatii sexuale neprotejate;

- evitarea consumului de preparate realizate cu carne cruda;

- evitarea vizitarii locurilor in care se regasesc colonii de lilieci;

- evitarea contactului cu persoane care au decedat din cauza virusului Ebola;

- evitarea locatiilor in care sunt tratatii pacientii infectati cu Ebola.

Citeste si: Oamenii de știință trag un semnal de alarmă, despre a doua pandemie: "Va veni din jungla amazoniană"

Epidemie Ebola: ce trebuie sa faci daca ai calatorit intr-o tara afectata de Ebola

Potrivit INSP, persoanele care au calatorit in tari afectate de Ebola si care s-au intors pe teritoriul Romaniei sunt sfatuite sa se izoleze si sa isi urmareasca starea de sanatate pentru o perioada de 21 de zile. Daca observa cel mai mic semn al bolii, persoanele respective sunt rugate sa sune la 112 si sa precizeze in timpul apelului faptul ca au calatorit in tari cu epidemie Ebola.

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.