Epidemiologul Octavian Jurma a vorbit despre deschiderea școlilor în pandemie: „Este un episod de infamie care este încă abia la debut”

Autor: Lavinia Medrea

Epidemiologul Octavian Jurma a vorbit despre deschiderea școlilor în pandemie: „Este un episod de infamie care este încă abia la debut”

Sursa: Facebook Octavian Jurma

Octavian Jurma consideră că testarea în școli este o măsură care creează iluzia că valul patru de COVID-19 ar trecut, însă numărul de teste PCR efectuat este foarte mic.

„Această testare în bătaie de joc a transformat coborârea naturală din această fază, într-o cădere liberă care induce un fals sentiment de siguranță în populație și permite clasei politice să continue să pretindă că nu există urgență sanitară în România, ca să își poată vedea în liniște de urzeala tronurilor”, a transmis Octavian Jurma.

Octavian Jurma: „N umărul de decese este de aproape patru ori mai mare”  

„Iluzia intens promovată de la cele mai înalte nivele ale statului că valul patru a trecut, se reflectă deja în scăderea ratei de vaccinare, scăderea gradului de conformare și justifică amânarea adoptării certificatului verde precum și adoptarea prematură a unor măsuri de relaxare", a scris Octavian Jurma, pe pagina sa de Facebook. 

„Atitudinea de dispreț a politicienilor față de suferința populației se reflectă în exhibiționismul sinistru pe care îl oferă acum datele oficiale care vin de la guvern.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Trebuie să avem încredere în sistemul medical, chiar dacă nu este perfect”

„Din păcate, însă, numărul de internări în spitale și ATI este aproape dublu față de aceeași săptămână a anului trecut, iar numărul de decese este de aproape patru ori mai mare (2,951 decese săptămâna trecută față de 812 decese anul trecut în aceeași săptămână). Iar numărul de decese este deja puternic subestimat de câteva săptămâni", a mai adăugat epidemiologul.

Octavian Jurma: „Nici un alt guvern nu și-a lăsat poporul măcelărit de pandemie”

Motivul pentru care se redeschis școlile în ciuda incidenței crescute de cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori din țară, este introducerea măsurilor de relaxare care vor urma să apară sub diferite pretexte, este de părere Octavian Jurma.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Se întâmplă chiar de Crăciun! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

„Este un episod de infamie care este încă abia la debut, dar care va rămâne în istoria României dar și a istoriei mondiale, pentru că nici un alt guvern nu și-a lăsat poporul măcelărit de pandemie, așa cum este lăsat poporul nostru", a încheiat epidemiologul Octavian Jurma.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.