Epilare laser dioda definitivă în 8 întrebări și răspunsuri !

Author: Oana Iosif

Epilarea definitivă este una din cele mai bune practici cosmetice ale momentului. Cu puțin timp înainte de sărbători, ar trebui să-ți programezi prima întâlnire care îți va permite să ai picioare frumoase fără să te gândești la chinurile epilarii zilnice sau săptămânale.

Progresul din ultimii ani în epilarea definitivă a fost considerabilă, iar prețurile scad constant. Cu toate acestea, ezităm adesea să facem pasul. Din lipsă de informații precise, din cauza unor lucruri spuse de persoane fără experiență sau care nici măcar nu au încercat epilarea cu laser, se ajunge la o reticență în a apela la această metodă sigură și eficientă.

Totuși, ar trebui să știi că medicii dermatologi afirmă că nu există nicio contraindicație pentru ca o persoană să se supună epilarii definitive cu laser. Nu afectează sănătatea sau pielea. Și funcționează perfect asigură specialiștii.

De aceea, dacă încă nu ești hotărât/ă să apelezi la epilare laser dioda și ai întrebări, sau ai decis să faci asta, însă mai ai unele temeri, îți vom răspunde la câteva întrebări posibile pe această temă. Și în final, vei vedea de ce recomandăm această practică ca o versiune ideală de epilare care ne economisește timp și bani până la urmă.

Cum funcționează ?

Ședința de epilare cu laser durează de la 30 de minute până la 1 oră la început. Astăzi, aparatele profesionale combină laserele și lumina pulsată. Acestea sunt tehnici complementare: lumina pulsată completează muncă laserului acționând cu diferite unde, pe un spectru mai mare.

10 până la 20% din fire de păr vor cădea în următoarele zile, dar și deja în timpul ședinței. După a treia sesiune, vei vedea clar o schimbare.

Este laserul periculos?

Nu, deloc, acționează doar asupra părului. Acesta absoarbe căldura de la laser și o transmite bulbului părului, care moare. Mergi la un centru care folosește un laser cu diodă medicală, pe cel mai bun. Cheia este să nu îți fie arsă pielea, dar un specialist nu va face asta. Puterea va fi setată la minim la început pentru a vedea cum reacționează persoana. Și încetul cu încetul expertul se va adapta în funcție de fiecare persoană, în ritmul său pentru că sensibilitățile sunt atât de diferite în funcție de oameni și de vremuri!

Dacă te doare prea tare?

Pentru persoanele foarte sensibile este posibilă utilizarea unei creme anestezice. Dar, în marea majoritate a cazurilor, este destul de suportabil. Putem vorbi mai degrabă de puțin disconfort decât de durere.

Toate tehnicile și aparatele de epilare definitivă sunt la fel?

Din păcate, nu. Tehnicile și aparatele sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare, dar este o operațiune efectuată de om până la urmă. Iar profesionistul trebuie să fie mereu concentrat și să asculte reacțiile persoanei pentru a nu-i arde pielea. Este necesar să ai încredere înainte de toate în specialist. Poți să ai parte de o epilare extraordinară la un centru de înfrumusețare și una făcută deficitar și în care să îți fie arsă piele la un cabinet dermatologic. Este adevărat și invers! Oricum, adesea poți simți imediat persoană care vrea să facă o treabă bună, nu? De asemenea, încearcă să iei referințe de la cunoscuți sau de pe internet. În orice caz, dacă te simți inconfortabil, te rugăm să cauți o altă locație.

Care este frecvența?

Trebuie mers, de obicei, în fiecare lună, până la dispariția completă a părului. Asta pentru a da timp părului să se reconstruiască. Dacă ți se spune să vii în fiecare săptămână sau la 15 zile, mergi în altă parte pentru că este posibil că acolo să se lucreze peste părul care a fost deja tratat. Pentru zona inghinală, este nevoie de 5 până la 10 ședințe, în funcție de persoană. Același lucru este valabil și pentru coapse și puțin mai puțin pentru axile.

Între timp, te poți epila sau bărbieri imediat după ședință, dar lasă părul să crească din nou până la următoarea programare pentru o eficacitate maximă. Va fi bine apoi să revii la fiecare 3 luni pentru a avea rezultate mai bune... Pur și simplu, va dura mai mult, dar rezultatul final va fi același.

Cum ne pregătim pentru asta?

Este bine să-ți lași tot părul să crească în zona pe care dorești să o epilezi cu laser. Dispozitivul este ajustat pentru fiecare persoană în funcție de fototipul și părul acesteia (gros, subțire, deschis, întunecat...)

Cu cât pielea este mai deschisă și cu cât părul este mai închis și mai gros, cu atât funcționează mai repede. Dar, pe de altă parte, cu cât este mai mult păr, cu atât durează mai mult deoarece există o suprafață de lucru mai mare. Părul blond sau roșcat, din păcate, nu va avea succes în acest proces.

Pielea trebuie să fie curată, deși poate există o oarecare roșeață din cauza firelor de păr încarnate. Pe de altă parte, în cazul unor coșuri inflamate, zona nu se poate trata. Pregătirea este identică pentru bărbați și femei. De asemenea, bărbații apelează din ce în ce mai mult la epilarea definitivă, în cele mai nebănuite locuri.

Rezultatul?

Rezultatul este unul incredibil! Gata cu firele de par dar și cu firele încarnate! După ce vor fi efectuate toate ședințele vei avea pielea foarte moale tot timpul (dar pentru asta, trebuie să te exfoliezi și să te hidratezi frecvent). Uneori, câteva fire de păr cresc înapoi. Unii clienți sau cliente se întorc o dată pe an pentru a îndepărta puținele fire de păr care au rămas, dar acestea sunt disproporționate față de ceea ce aveau înainte.

Toate zonele corpului pot fi supuse epilarii cu laser dioda?

Puful nu dispare niciodată și este mai greu de folosit pentru firele de păr fine pe care le-ai putea avea pe brațe sau pe picioare. Axilele, picioarele și zona inghinală sunt zonele cheie pentru îndepărtarea definitivă a părului.

În concluzie, epilarea cu laser dioda este o procedura singură, eficientă și care îți va oferi, pe termen lung, un aspect neted și frumos.