„Era să le spargă oamenilor capul”. 15 oameni au fost răniți și 8 au fost transportați la spital după accidentul feroviar din Gara Basarab

Autor: Bianca Vidoi

Accident feroviar în Gara Basarab

Sursa: adevarul.ro

Momente de groază pentru oamenii ce au circulat ieri cu trenul din Gara de Nord până în Brașov.

Oamenii ce se aflau în locomotiva ce a plecat din Gara de Nord spre Brașov la data de 19 iulie 2024 au avut parte de momente de groază după ce locomotiva în care se aflau s-a ciocnit cu un tren în Gara Basarab din Capitală. Autoritățile au fost nevoite să activeze Planul Roșu de Intervenție.

O locomotivă s-a ciocnit cu un tren în Gara Basarab din Capitală

O locomotivă a unui tren privat ce a plecat din Gara de Nord cu destinația la Brașov s-a ciocnit cu un alt tren în Gara Basarab din Capitală. Pasagerii au fost nevoiți să aștepte la scurt timp după plecarea din Gara de Nord pentru a aștepta o altă locomotivă din cauza unei probleme tehnice, iar în momentul cuplării locomotivei cu cele şase vagoane, o lovitură puternică a avut loc, oamenii fiind aruncați din compartimentele lor.

"Era să le spargă oamenilor capul, copii îmbrânciţi, cad geamantane peste geamantane", spune un pasager, potrivit observatornews.ro.

S-a constatat că accidentul feroviar a avut loc după ce locomotiva efectua o manevră de mers cu spatele, astfel încât să se poată cupla cu vagoanele în care se aflau călătorii. La baza acestui accident a stat o defecțiune tehnică a sistemului de frânare ce a făcut ca locomotiva să se ciocnească de vagoane.

Citește și: Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după ce mașina în care se afla a fost spulberată de tren

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

În urma ciocnirii, călătorii au căzut unii peste alții, geamantanele au început să cadă peste ei, iar 15 oameni au fost răniți, iar alți 8 au fost transportați la unități medicale. "Având în vedere numărul mare de potenţiale victime, a fost impusă activarea planului roşu, însă în urma realizării unei recunoaşteri la faţa locului, s-a dezactivat", a declarat Ştefan Eduard, ISUBIF.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

La fața locului au venit 13 autospeciale de intervenţie, dar și un spital mobil pentru a îngriji persoanele rănite în acest accident feroviar. Îngrijirile medicale au fost necesare atât pentru pasagerii ce se aflau în vagoane, dar și pentru mecanicul trenului.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor care intervin la fața locului.

La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale disponibile, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și un spital mobil.

În urma coliziunii, ocupanții s-au autoevacuat pe peron, până la sosirea pompierilor”, a anunțat ISU București, potrivit adevarul.ro.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.