„Era și timpul”. Nadia Comăneci este în culmea fericirii după ce TAS a redus pedeapsa Simonei Halep! Prima reacție a faimoasei gimnaste

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 mar 2024, 00:07

Nadia Comăneci, prima reacție despre Simona Halep

Sursa: Facebook Simona Halep/Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a avut prima reacție vizavi de pedeapsa redusă de către TAS a Simonei Halep.

După ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep la 9 luni în loc de patru ani, în urma deciziei că sportiva nu s-a dopat intenționat, Nadia Comăneci a transmis primul mesaj în legătură cu această situație.

Citește și: Ilie Năstase, prima reacție după reducerea suspendării pentru Simona Halep: „Ar putea reveni în top”

Nadia Comăneci, prima reacție în legătură cu Simona Halep

Astăzi, Tribunalul de la Lausanne a decis r educerea suspendării Simonei Halep, dictată de ITTIA, de la patru ani la doar nouă luni. Așadar, faimoasa tenismenă poate să revină acolo unde îi este locul, pe teren, mai repede decât se aștepta, respectiv în luna aprilie. 

Citește și: Lovitură pentru Simona Halep! ITIA propune prelungirea suspendării. Cu câți ani este posibil să i se mărească pedeapsa

Nu doar Simona Halep s-a bucurat de această victorie, ci și Nadia Comăneci, care și-a exprimat fericirea printr-un mesaj pe pagina personală de Facebook.

„Era și timpul! Simona Halep se poate întoarce pe teren după ce suspendarea de 4 ani a fost redusă.  Abia aștept să o revăd pe teren”, este mesajul transmis de Nadia Comăneci, pe pagina personală de Facebook.

Prima reacție a Simonei Halep după ce TAS i-a redus pedeapsa

Reamintim că Simona Halep tocmai a primit o parte din dreptatea cuvenită în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a decis reducerea pedepsei aplicate de ITIA de la patru ani la doar nouă luni. Decizia este definitivă, spre bucuria sportivei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Faimoasa tenismentă a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022 pentru că i s-a găsit în corp substanța interzisă roxadustat. Încă de atunci, Simona Halep a purtat cea mai grea luptă, încercând să-și demonstreze nevinovăția și să arate tuturor că a fost contaminată de cineva care i-a dorit răul în carieră.

„Ziua de astăzi marchează un moment crucial, deoarece tribunalul a dat verdictul, confirmându-mi poziția și aducând claritate la acest capitol:

(1) Printr-o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice vină în ceea ce privește acuzațiile de dopaj.

(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv cu roxadustat a provenit din contaminarea involuntară cu suplimente, ceea ce a dus la o sancțiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a dispus ca ITIA să mă despăgubească cu 20.000

CHF (n.r.: 20.857 euro).

În mijlocul acestei călătorii dificile, credința mea nezdruncinată în integritatea adevărului și în principiile justiției a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajatoare și cu o opoziție formidabilă, spiritul meu a rămas optimist, ancorat în convingerea mea de nezdruncinat de a fi un atlet curat. Această încercare a fost o dovadă de rezistență, iar triumful adevărului este o răzbunare dulce-amăruie care, deși întârziată, este extrem de satisfăcătoare.

Îmi exprim recunoștința sinceră față de echipa mea juridică, a cărei credință neclintită și dedicare excepțională au fost esențiale în navigarea prin aceste vremuri turbulente. În egală măsură, sponsorii mei, fanii mei loiali și unii concurenți demni de laudă au fost pilonii mei de putere, oferindu-mi un sprijin și o solidaritate de neclintit.

Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit, de asemenea, hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la o concluzie corectă și onorabilă.

Privind înainte, sunt nerăbdătoare să întorc această pagină și să mă întorc în turneu cu o vigoare reînnoită și un spirit revigorat”, a transmis Simona Halep, pe contul ei de Instagram, după ce i s-a redus pedeapsa de către TSA.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?