Eroare de proporții la Maternitatea din Ploiești! Doi bebeluși au fost încurcați din cauză că aveau același nume de familie

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 13 feb 2024, 21:44

Cum au fost încurcați cei doi bebeluși

Sursa: Pexels.com

Luni, două nou-născute cu aceleași nume de familie au fost încurcate la Maternitatdea din Ploiești. Cea care a sesizat greșeala a fost chiar una dintre mame.

Coincidența face ca două fetițe să se fi născut în aceeași zi, la Maternitatea din Ploiești, și să poarte același nume de familie. Din cauza acestor lucruri, cele două au fost confundate, iar părinților li s-au dat copiii greșiți.

Cum s-a produs eroarea de la maternitate

Una dintre mame s-a externat mai devreme și, în loc să meargă acasă cu fetița ei, acesteia i-a fost dat copilul altei mame, însă nu a sesizat încurcătura.

Cea care și-a dat seama de eroare a fost mama rămasă în spital, care a reclamat imediat că i-a fost adus bebelușul greșit.

Dat fiind că cele două nou-născute aveau același nume și aceeași zi de naștere, greșeala s-a strecurat imediat, mai ales dacă asistenta care le-a îmbrăcat, probabil, se mai și grăbea. Însă, la naștere, mama și bebelușul primesc câte o brățară pe care sunt trecute datele de identificare, ceea ce nu lasă loc de scuze.

Citește și: Ce pedeapsă riscă un cuplu de români care ar fi încercat să cumpere bebelușul unei refugiate din Ucraina. Metoda prin care și-au însușit noul născut

După ce femeia din spital a constatat inversiunea fetițelor, mama care s-a dus acasă cu copilul a fost sunată de personalul unității medicale pentru a aduce înapoi noul-născut și pentru a-și lua propria fetiță.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Ce măsuri au luat cei de la spital

După ce s-a rezolvat această problemă, Conducerea Secției de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a deschis o anchetă, la nivel intern, pentru a găsi persoana vinovată pentru încurcătura creată.

De asemenea, Conducerea respectivei secții a recunoscut acest incident neplăcut, argumentând că principala cauză ar fi putut consta în aglomerația de la externare.

Citește și: O GRAVIDA si-a pierdut copilul dupa ce medicii de la o maternitate au trimis-o la Bucuresti cu taxiul

„Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei.

Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”,  transmite Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, citată de Agerpress.