Eroare gravă la testele Covid făcute în România: "Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 28 iul 2020, 14:19

Eroare gravă la testele Covid-19 făcute în România Situație controversată la Clubul CFR Cluj care fusese plasat în carantină după ce mai mulți jucători au fost diagnosticați pozitiv cu noul COVID-19 însă ulterior s-a dovedit că aceștia nu erau bolnavi.

Eroare gravă la testele Covid-19 făcute în România Acesta nu este singurul caz din România care pune la îndoială acruatețea testelor COVID-19 în timp ce sunt raportate peste 1.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în fiecare zi, scrie Gândul

Acuratețea testelor de coronavirus care se fac în România, dar nu numai, stârnește controverse în rândul populației și a specialiștilor. Mai ales în contextul în care, pentru oprirea unui focar de coronavirus, este nevoie de trei lucrui de bază: testare, identificarea bolnavilor și izolarea acestora.

Recent, în România au exista mai multe cazuri în care un test de coronavirus a ieșit prima dată pozitiv și apoi negativ, la scurt timp după. Este și cazul jucătorului Rodny Lopes Cabral care a fost testat pozitiv sâmbătă dimineață. Ulterior, acesta a beneficiat de alte două teste, care au fost făcute în aceeași zi, ambele având rezultat negativ, mai scrie sursa citată.

La clubul CFR Cluj, la un moment dat, fuseseră diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus 26 de persoane, însă ulterior,  după efectuare altor teste,  s-a dovedit că trei cazuri erau de fapt false.

Se pare că numărul persoanelor cu rezultate negative la testele COVID-19 ar ajunge la opt.

Printre persoanele diagnosticate pozitiv s-a aflat și magazionerul clubului, Ioan Albu, în vârstă de 70 de ani. Acesta ar fi putut ajunge să fie internat într-un spital din București de unde sigur ar fi luat virusul dacă era internat într-un salon cu alți bolnavi.

Eroare gravă la testele Covid-19 făcute în România

Eroare gravă la testele Covid-19 făcute în România  „Dacă l-am fi lăsat pe magaziner să meargă într-un spital din Bucureşti, l-ar fi internat într-un salon cu oameni bolnavi, deci ar fi fost şanse mari să ia şi el virusul. Acum au ieşit negative analizele. Are diabet şi mai are şi probleme la inimă. Internarea cu bolnavi de COVID-19 i-ar fi putut fi fatală”, au dezvăluit surse din club, pentru  gsp.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se pare că CFR Cluj vrea să dea în judecată rețeaua de sănătate care a efectuat testele COVID-19.

Echipa a avut de pierdut după ce jucătorii au fost plasați în izolare și și-au mai putut menține rezistența fizică prin antrenamentele specifice.

Citeste si: Guvernul pregătește noi măsuri anti-COVID! Ce restricții se vor impune pentru a micșora numărul mare de cazuri!

Citeste si: Coronavirus România, 28 iulie. Un nou bilanț îngrijorător

Citeste si: Cat va costa vaccinul pentru Covid-19? Pretul maxim in tarile bogate

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.