„Eroarea tehnică” făcută de alpinistul român care și-a pierdut viața pe Mont Blanc. Bărbatul a căzut în gol 200 de metri

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 sep 2024, 13:43

Bărbatul a alunecat și a căzut aproximativ 200 de metri, probabil din cauza unei „erori tehnice”

Sursa: PixaBay

Un alpinist român în vârstă de 35 de ani și-a pierdut viața luni dimineață, în urma unei căderi pe masivul Mont Blanc. Tragedia s-ar fi produs în urma unei „erori tehnice”.

Incidentul s-a petrecut în coridorul Goûter, o zonă cunoscută pentru pericolele sale, în special pe traseul obișnuit către vârful alpin. Conform informațiilor furnizate de serviciile de urgență, bărbatul a alunecat și a căzut aproximativ 200 de metri, probabil din cauza unei „erori tehnice”.

Citește și: Cine este Gabriel Viorel Tabără, românul care a murit pe Everest. Alpinistul avea 48 de ani și se pregătea să escaladeze fără oxigen suplimentar

Moartea tragică a unui alpinist român pe masivul Mont Blanc

Martorii aflați în apropiere au asistat îngroziți la căderea sa și au alertat imediat salvatorii. Brigada de jandarmerie specializată (PGHM) din Chamonix a intervenit prompt, folosind un elicopter pentru a ajunge la locul incidentului. Cu toate eforturile depuse, trupul neînsuflețit al alpinistului a fost găsit și transportat la o firmă de pompe funebre din Sallanches.

Din păcate, astfel de incidente nu sunt rare pe Mont Blanc, mai ales în coridorul Goûter, care este recunoscut pentru riscurile sale. La sfârșitul lunii august, un alt alpinist, în vârstă de 52 de ani, a murit în aceeași zonă, lovit mortal de o cădere de pietre.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Căderile de pietre din această zonă sunt foarte periculoase și au dus deja la moartea altor alpiniști, în ultimii ani.

Citește și: Un campion mondial la schi a murit după ce a căzut de pe un munte în timp ce schia, alături de iubita sa. Cei doi erau încă legați împreună când au fost găsiți

Totuși, potrivit presei franceze, în cazul de față ar fi vorba de o „eroare tehnică”.

„Dar în cazul de astăzi, este vorba într-adevăr de o eroare tehnică”, explică PGHM din Chamonix, potrivit France 3.

Alpiniștii se confruntă deseori cu dificultăți pe traseele dificile ale masivului Mont Blanc, în ciuda tuturor precauțiilor și echipamentelor moderne disponibile.