“Imi place la nebunie pestele gatit in cele mai ciudate feluri: in jar, pe piatra, invelit in frunze, etc. Adauga toate varietatile de sushi si sashimi, plus pestele de la noi, in special rapitor si icre de stiuca, iar eu lesin. Sunt in stare sa ma duc cu masina pana la Viena pentru a manca sushi bun, iar capitala sushi-ului in Europa este, clar, Londra. In schimb, Raiul pe Pamant pentru mine este Grecia, acolo poti manca la taverne peste proaspat prins.
Foarte gustos e Skatharia, un peste din Marea Egee, care e cel mai bun daca-l mananci in maxim doua ore de cand a fost prins”, ne-a spus
Escu.
De asemenea,
Escu ne-a povestit despre pestele pregatit in cetina, o specialitate care se gaseste in Bucovina si de care este impresionat. “In Bucovina se pregateste pestele in cetina, adica pastrav afumat invelit in crengute proaspete de brad, legatura numindu-se cobza.
Daca ma lasi singur cu o cobza, care poate contine pana la 10 pastravi, o termin in maxim 2 mese. Nu de alta, dar trebuie lasat si pe mai tarziu”, a declarat Escu.
Nu ratati, in fiecare sambata, incepand din 2 februarie, emisiunea
“Crezi ca esti normal? ” prezentata de
Tili si
Escu, de la ora 21.00, la Kanal D.