”Este anormal ca o țară să fie în mod permanent bombardată” Ce crede Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, despre conflictul din Orientul Mijlociu

Author: Diana Bostan

Mircea Geoană, despre conflictul din Israel.

Sursa: Arhivă

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, vorbește despre tensiunile din Orientul Mijlociu. Ce spune politicianul despre eventualele efecte ale războiului în Europa și inclusiv în România.

Tensiunile dintre Israel și Palestina au luat amploare, iar un tratat de pace pare departe de a fi pus în practică. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a oferit detalii în exclusivitate în cadrul emisiunii Newstime cu Radu Andrei Tudor, despre conflictul din Israel și Gaza.

Israelul încearcă să-și protejeze civilii

Mircea Geoană susține că Israelul nu face altceva decât să-și protejeze țara și civilii în fața atacurilor teroriste.

Secretarul general adjunct susține că NATO se concentrează acum pe evitarea unei escaladări a conflictului și a unei inflamări a opiniei publice prin furnizarea informațiilor false.

Citește și: Mircea Geoană, de nerecunoscut! Secretarul adjunct al NATO ar avea o boală gravă| Foto

”Este anormal ca o țară să fie în mod permanent atacată și bombardată, și atât de multe victime din cauza organizațiilor teroriste.

Terorismul este un dușman și al NATO, dar în același timp trebuie făcut ca echilibrele regionale să fie restabilite cât mai curând și civilii să fie protejați”
, a susținut Mircea Geoană, în cadrul emisiunii Newstime de la Kanal D2.

Mircea Geoană a dezvăluit faptul că sunt și alte țări al căror interes este escaladarea conflictului din Israel și Gaza. Printre acestea s-ar afla Iranul, China, Rusia și Coreea de Nord.

Acesta susține că membrele NATO trebuie să rămână unite în această situație și să nu se aventureze în jocurile ce au ca scop destabilizarea Alianței Nord Atlantice.

Mircea Geoană a vorbit despre siguranța României în acest conflict

Secretarul general adjunct susține că NATO susține că alianța formată din 32 de țări este extrem de puternică, iar în aceste momente starea este una de vigilență.

Cu toate acestea, Mircea Geoană a ținut să-i liniștească pe români și să le transmită faptul că șansele ca acest război să treacă granițele Europei, și implicit în România, sunt extrem de mici.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”România este o țară sigură, este o țară care are un risc mai mic de situații, de proteste și de riscuri.

Noi nu vedem o escaladare a conflictului în Europa, dar asta nu înseamnă că nu există celule teroriste sau că nu există oameni care au astfel de apucături”, a spus Mircea Geoană cu privire la siguranța Europei și a României.

Citește și: Mircea Geoană, despre războiul declanșat de Rusia: "Nu are doar consecințe strategice si militare"

În concluzie, Mircea Geoană susține că este imposibil ca acest război să ajungă și-n Europa, însă autoritățile sunt vigilente în orice situație. Fostul ministru Externe, Mircea Geoană, a fost numit de către Jens Stoltenberg în funcția de secretar general adjunct al NATO în anul 2021.

 

Tensiunile din Orientul Mijlociu continuă, iar sâmbătă se împlinesc două săptămâni de la atacul grupării teroriste Hamas în Israel. Israelul a lansat raiduri aeriene cu rachete asupra Fășiei Gaza, în timp ce teroriștii amenință că vor lua viața ostaticilor dacă atacul va continua.