Este dramatic! Uite la ce suntem numarul 1 in UE

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 04 oct 2018, 12:05

Din pacate, este adevarat!

Potrivit unui studiu transmis de Eurofin, in Romania, costurile accidentelor de munca depasesc suma de 100 de milioane de euro.

Datele centralizate si prezentate in raport de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale scot la iveala faptul ca Municipiul Bucuresti, Brasovul, Constanta si Sibiul sunt fruntase la capitolul accientelor de munca, iar sectoarele unde au loc cele mai multe accidente sunt: constructiile de cladiri, silvicultura, exploatarea foresiera, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, transporturile terestre si prin conducte si comertul cu amanauntul.

Studiul mai arata ca impactul financiar minim asupra economiei din cauza accidentelor de munca este de 11,5 milioane de euro (52 de milioane de lei), care se multiplica de 9 ori, daca in calcul intra tratamentul medical, intarzierile de productie sau recrutarea si formarea de salariati noi.

”Nu mai vorbim de scaderea moralului salariatilor companiei- cu impact direct in productivitate si calitate, cresterea turnover-ului de personal sau publicitatea negative a brandului de angajator.

Sumele ar fi fost, in aceste conditii, de cel putin 8-9 ori mai mari”
, spune Daniel Milicescu, expert in Securitate si Protectia Muncii, potrivit gandul.info.