„Este foarte sănătos să mănânci puțin”. Robert Negoiță dezvăluie de câți bani ai nevoie pentru un trai decent în București. Cum poți trăi trei zile cu cumpărături în valoare de 46 de lei

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 mar 2024, 09:42

Robert Negoiță dezvăluie ce salariu trebuie să ai pentru a trăi decent în București

Sursa: Captură KANAL D „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a dezvăluit miercuri, 6 martie, ce salariu trebuie să ai pentru a avea un trai decent în București.

Primarul Sectorului 3 al Capitalei a abordat subiectul traiului în oraș în timpul unei intervenții în cadrul unei emisiuni de știri. După ce declarația sa anterioară privind posibilitatea de a face cumpărături pentru trei zile cu suma de 46 de lei a stârnit controverse, edilul a oferit noi clarificări pentru a evita eventualele interpretări greșite. 

Cât trebuie să câștigi pentru a avea un trai decent în București

Întrebat despre pragul salarial considerat suficient pentru a asigura un trai decent în București, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a subliniat necesitatea unei remunerații de aproximativ 1.000 de euro, echivalentul a 5.000 de lei. Edilul a argumentat că această sumă ar permite acoperirea costurilor de trai într-un oraș precum Bucureștiul, care se confruntă cu o creștere constantă a prețurilor la diverse bunuri și servicii.

"Venitul decent pentru un bucureștean în jurul sumei de 1.000 de euro", a fost afirmația făcută de Robert Negoiță.

Citește și: ''Sunteți zgârcit?''. Câți bani cheltuie lunar Robert Negoiță la magazinul de cartier și motivul pentru care nu dă drumul la centrală iarna!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În urmă cu ceva timp, Robert Negoiță a afirmat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, faptul că poate trăi trei zile cu cumpărături făcute cu suma de 46 de lei. Această afirmație a stârnit amuzamentul, dar și revolta unor cetățeni, aceștia fiind de părere că este aproape imposibil să te descurci cu această sumă.

Robert Negoiță a dezvăluit cum se descurcă cu doar 46 de lei timp de trei zile

Primarul Sectorului 3 al Capitalei a dezvăluit, în cadrul aceleiași emisiuni de știri, faptul că se poate descurca cu 46 de lei, el fiind o persoană care nu mănâncă foarte mult și care are o alimentație simplă.

Robert Negoiță a afirmat că dorește să mențină o alimentație redusă ca volum și simplă. El a subliniat că preferă mâncărurile fără carne, iar printre opțiunile sale favorite se numără ciorba de fasole preparată de mama sa, simplă și fără costiță sau alte ingrediente, doar cu ceapă.

Primarul a adăugat că aceasta este prima opțiune în ceea ce privește alegerile sale alimentare, considerând că este benefic să mănânci în cantități moderate și să optezi pentru preparate simple din punct de vedere culinar.

Citește și: Robert Negoiță, sfat pentru Nicușor Dan: „Să fie om. El întoarce spatele și fuge” Ce dispute au avut cei doi primari

"Eu am vrut să spun că mănânc puțin și foarte, foarte simplu.

Nu există nici un fel de carne și nici un preparat care să fie mai preferat de către mine decât o ciorbă de fasole fără costiță, fără nimic, făcută de mama mea, cu ceapă. Este prima opțiune pentru mine. E foarte sănătos să mănânci puțin și foarte simplu", a mai dezvăluit Robert Negoiță, în cadrul aceleași emisiuni de știri.