Este mai bună manichiura semipermanentă sau cea tradițională?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 18 iul 2024, 09:33

Când îți vopsești unghiile, poți alege între manichiurile tradițională și semi-permanentă, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. În ghidul de mai jos, vor fi analizate avantajele fiecărei opțiuni. Descoperă toate informațiile necesare.

Manichiura semipermanentă – cui îi este recomandată și de ce?

Alegerea între manichiura semipermanentă și cea tradițională depinde de fiecare persoană, fiecare având avantajele și dezavantajele ei.

Prima favorită a femeilor, și anume o manichiură semipermanentă, este realizată adesea cu ojă semipermanentă. Aceasta este o opțiune din ce în ce mai populară, în principal din cauza următoarelor avantaje:

  • Durabilitate : Principalul avantaj al manichiurii semipermanente față de manichiura convențională este durabilitatea acesteia. Lacul hibrid poate dura până la două sau chiar patru săptămâni fără a se deteriora sau a se uza. Astfel, îți poți face cu ojă unghiile doar o dată pe lună, fără a-ți face griji că se vor strica.
  • Uscare rapidă: Spre deosebire de ojele tradiționale care durează foarte mult să se usuce, oja semipermanentă se usucă în doar câteva minute sub o lampă UV sau LED, astfel încât să poți părăsi salonul cu unghii complet uscate și puternice.
  • Strălucire de lungă durată : lacul hibrid tinde să-și mențină strălucirea pentru o lungă perioadă de timp, fără a-și pierde intensitatea în timp. Ceea ce pare întotdeauna o opțiune de preferat.

Cât despre inconveniente, dacă vei încerca să scoți acasă oja semipermanentă, îți poți deteriora unghia. Nu este recomandat să faci acest lucru, de asemenea, este important să aci pauze între aplicările ojei semipermanente.

Mai merită să optezi pentru oja tradițională?

Când vine vorba de manichiura tradițională, aceasta are și multe avantaje:

  • Ușor de aplicat - Oja tradițională este ușor de aplicat și nu necesită folosirea lămpilor speciale. O poți face chiar tu acasă dacă vrei, cum și când vrei.
  • Multe culori din care să alegi : În magazine vei găsi o gamă variată de lacuri de unghii în diferite culori, texturi si finisaje, astfel încât să îți poți schimba stilul des.
  • Este mult mai ieftin : Fără îndoială, manichiura tradițională este mai ieftină în comparație cu manichiura semipermanentă.
  • Ușor de îndepărtat : Dacă vrei să schimbi culoarea sau pur si simplu să îndepărtezi oja, o poți face acasă folosind produse convenționale, fără a fi nevoie să vizitezi un salon de înfrumusețare. Și îți va lua doar un minut.
  • Risc mai mic pentru unghii : Faptul este că ojele tradiționale sunt mai puțin dăunătoare pentru unghii decât ojele hibride, deoarece nu necesită utilizarea lămpilor UV și nu implică expunerea pe termen lung la lumină.

După cum poți vedea, alegerea între manichiura semipermanentă și cea tradițională depinde de preferințele tale. Dacă prețuiești durabilitatea și confortul, o manichiură semipermanentă va fi perfectă. Cu toate acestea, dacă te-ai săturat să porți aceleași unghii în fiecare zi și îți place să faci mai multe modificări sau cauți o variantă mai ieftină, alege varianta tradițională.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, merită să iei întotdeauna în considerare doar produse caracterizate printr-un mare raport calitate preț, datorită cărora îți poți menține aspectul plăcut al mâinilor și unghiilor pentru mult timp