Este o saptamana neagra pentru scena romaneasca! Dupa moartea coregrafului Cornel Patrichi, un alt artist ne paraseste, unul dintre monstrii sacri ai filmului, Mircea Albulescu

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 06:36

S-a stins noaptea trecuta, la Spitalul Floreasca, din cauza mai multor probleme cardiace. Actor desavarsit, profesor universitar, poet, prozator si membru al Uniunii Scriitorilor, Mircea Albulescu avea 81 de ani.

A oferit totul pe scena, pentru teatru si pentru iubirea sa nemargnita fata de public. Nu a renuntat niciodata la pasiunea sa pentru cultura si s-a daruit scenei pana in ultima clipa Chiar in ziua mortii, colegii sai l-au asteptat la teatru pentru obisnuitele repetitii.

Eugen Cristea” Trebuiau sa repete azi, ca au avut repetitii in urma cu doua zile”

Un martor a povestit pe internet o intamplare jenanta chiar din ultima zi de viata a artistului.

L-a zarit pe acesta o trecere de pietoni, chiar inainte de a ajunge la Spitalul Floreasca.

sursa republica.ro

"Un batran inalt traverseaza foarte greu, de-abia merge. A ramas ultimul pe trecere. Instantaneu, claxoane. Multe, un cor cacofonic. Un tanar din dreptul meu, mai tanar ca mine, pe banda 1, injura lung si apasa claxonul cu fata tumefiata. Batranul se intoarce, nedumerit, cu o expresie deznadajduit? pe chip.

E Mircea Albulescu."


In 2014, Mircea Albulescu a fost supus unei triple operatii de bypass la inima. Actorul a depasit cu brio acest moment greu, ba chiar privrea toate cumpenele vietii cu umor.

Mircea Albulescu privea moartea ca pe ceva firesc., cu seninatate si acceptare. In 2007 Mircea Albulescu era nevoit sa-si ia ramas bun de la sotia lui care pierdea lupta cu o boala necrutatoare.


A iubit teatrul radiofonic, unde a intruchipat peste 300 de personaje,iar "bunul" Albulescu obisnuia sa spuna ca "daca 1000 de oameni asculta...fiecare „vede" alta piesa.

Moartea lui a indurerat lumea artistica. Fosti elevi de la facultatea de teatru sau colegi pur si simplu de breasla i-au transmis "ramas bun".

Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu maestrului pot veni de maine la Teatrul National, iar duminica va fi inmormantat cu onoruri militare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”