Este oficial! Carantina totala de Craciun si Revelion! Tara care a luat cele mai dure masuri anti-COVID-19 de sarbatori!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 04 feb 2021, 12:35
Masuri dure anticovid in Grecia de sarbatori.

Din cauza cresterii alarmante a numarului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, Grecia a luat masuri extrem de dure in preajma sarbatorilor de iarna.

Cresterea galopanta a numarului de noi cazuri de infectare cu COVID-19, dar si presiunea enorma pusa pe sistemul medical au determinat Guvernul din Grecia sa ia masuri extrem de dure pentru perioada urmatoare, in ciuda apropierii sarbatorilor de iarna.
Astfel, autoritatile elene au decis sa prelungeasca carantina nationala pana pe data de 7 ianuarie 2021. Ceea ce va presupune faptul ca greciilor li se vor impune restrictii aspre chiar si de Craciun si de Revelion.

Grecia a impus prelungirea carantinei nationale

Una dintre aceste masuri dure consta in faptul ca cetatenii greci vor putea sa paraseasca locuintele doar daca vor solicita un permis pentru iesirile din casa, eliberat prin SMS. Totodata deplasarile intre regiuni este strict interzisa. Si se mentine si restrictia iesirii din case intervalul orar 21:00 si 05:00.
Carantina totala (cea de-a doua in acest an) a fost impusa in Grecia inca din luna noiembrie, din cauza cresterii alarmante a numarului de imbolnaviri cu noul coronavirus.

Prelungirea lockdown-ului national pana in 7 ianuarie 2021 a picat ca un trasnet peste cetatenii greci, care isi doreau sa petreaca sarbatorile de iarna alaturi de cei dragi.

Odata cu prelungirea carantinei totale, autoritatile elene au prelungit si restrictiile deja existente inca din luna noiembrie a acestui an. Astfel, scolile, restaurantele si terenurile de sport, salile de sport, instalatiile de schi vor continua sa ramana inchise, potrivit anuntului facut de purtatorul de cuvant al Guvernului grec, Stelios Petsas.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Guvernul elen a facut o singura exceptie, lasand deschise inca o saptamana doar magazinele de sezon, care vand doar produse specifice Crăciunului, având în vedere că urmează perioada sărbătorilor de iarnă.

Guvernul va mai anunţa decizii cu privire la funcţionarea bisericilor, a sectorului de retail şi a frizeriilor.

Citeste si: Carantină totală începând de sâmbătă seara. Unde se aplică restricțiile?

Citeste si: Un nou lockdown în ianuarie! Cu ce se vor confrunta sute de mii de români în ianuarie