Este oficial! Circulație interzisă după ora 20:00 și magazine închise la ora 18:00. Orașul în care rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 01 aug 2022, 13:55
Primul oraş din România unde este impusă carantina de noapte din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.
Sursa: PixaBay

Într-un oraș din România rata de infectare cu noul coronavirus a depășit șapte la mie. Astfel, autoritățile au decis să impună carantina.

Valul patru al pandemiei a lovit România. Virusul nemilos face victime în fiecare zi, încât mai multe localități din țară au intrat sub resticții.   Asăzi, s-a confirmat primul oraș din țară în care rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de șapte la mie.

Citeste si: Este oficial! Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber

Orașul în care rata de infectare a depășit 7,5 la mia de locuitori

În ultimele zile, autoritățile au intrat în alertă. Mai multe localități din România au intrat în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19.

Conform datelor, la început de septembrie avem deja primul oraș din țară în care autoritățile au reimpus restricțiile din valul trei, pentru a limita răspândirea virusului.

Este vorba despre orașul Bechet, din județul Dolj, acolo unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit șapte cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Se impun restricții dure în România

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, autoritățile au impus, din nou, restricțiile de circulație, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice deschise, iar magazinele se închid la ora 18:00.

„Magazinele se închid la ora 18. De la ora 20 până la ora 5 dimineața sunt restricții de circulație. Mai avem și cazuri când nu înțeleg, nu vor să stea. Dacă rata de pozitivare se va menține peste 6 la mia de locuitori, măsurile restrictive de weekend vor fi impuse și în timpul săptămânii”, a declarat Gigi Stamin, viceprimarul orașului Bechet, scrie DIGI24.

Potriviit autorităților locale, dacă situația epidemiologică nu se va îmbunătăți până pe data de 13 septembrie, școlile nu se vor deschide, iar elevii vor începe încă un an școlar în mediul online.

Mai mult, restaurantele, sălile de fitness, dar și cele de jocuri de noroc au fost închise, iar nunțile și botezurile sunt și ele interzise.

Citeste si: Restricțiile revin de azi pe teritoriul României! Care sunt localitățile vizate

Așadar, pentru a limita răspândirea virusului, locuitorii din Bechet sunt obligați ca timp de 14 zile să poarte masca de protecție chiar și-n spațiile publice deschise, bineînțeles dacă locul este unul aglomerat și riscul de infectare este mare.