ESTE OFICIAL! Începând de azi, 13 septembrie 2021, Nicușor Dan taie ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți

Autor: Lavinia Medrea
Nicușor Dan taie voucherele oferite mamelor cu nou-născuți
Sursa: Facebook Nicușor Dan

Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, Nicușor Dan elimină stimulentele pentru nou-născuți. Primarul Capitalei a decis să taie voucherele oferite mamelor la naștere.

ESTE OFICIAL! Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, Nicușor Dan taie ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți. Primarul Capitalei a decis să elimine stimulentele pentru nou-născuți.

Citeste si: REACȚIA Primarului Nicușor Dan după ce un tânăr a fost mușcat de șobolan în București: "Nu putem să-i controlăm în totalitate"

Nicușor Dan elimină stimulentele pentru nou-născuți! Mamele nu vor mai primi ajutor financiar la naștere

În București, dar și în alte orașe de pretutindeni, din România, părinții primeau un stimulent financiar pentru nou-născuți, menit să-i ajute cu creșterea și asigurarea de bunuri alimentare și vestimentare pentru copil. Suma de 2.500 de lei oferită mamelor la naștere era un ajutor de nădejde, mai pentru persoanele care ăși aveau proveniența din medii mai puțin favorizate și cărora le este greu să se întrețină pe ele și să le asigure copiilor lor tot ce au nevoie.

De asemenea, stimulentul pentru nou-născut avea o contribuție foarte mare la creșterea natalității în România.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În București, stimulentul pentru nou-născuți avea o valoare totală de 2.500

de lei. Din nefericire, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a decis să elimine acest ajutor oferit începând de astăzi, 13 septembrie 2021.

Citeste si: REACTIA Primarului Nicusor Dan dupa ce s-a zvonit ca Bucurestiul risca sa ramana fara apa calda si caldura, din cauza scandului urias dintre ELCEN si Termoenergetica!

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art.

14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. *Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” este mesajul publicat pe site-ul DGAS.