După cinci ani în care s-au efectuat lucrări, pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulației joi dimineață, după ce zilele acestea au fost efectuate o serie de teste de rezistență.
Pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulației
Șoferii se pot bucura acum, deoarece pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulației, fapt ce va facilita traficul deja aglomerat.
Pasajul are o lungime de 216 metri și urmează să fie prevăzut cu două benzi pe fiecare sens de mers.
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost prezent la locul respectiv și a anunţat deschiderea circulaţiei pe podul Doamna Ghica.
„Sunt bucuros să deschidem azi circulaţia pe Podul Doamna Ghica. E un calendar pe care ni l-am asumat acum un an şi jumătate şi pe care l-am respectat. În calendar am spus că dăm drumul înainte de începerea şcolii. Ne-am ţinut de cuvânt. Asta înseamnă, exact ca şi la tramvaie, exact ca lucrările pe termoficare, că atunci când primăria este serioasă şi plăteşte, există în România firme serioase care se ţin de cuvânt.
„Podul Doamna Ghica e parte… şi marea lui utilitate se va vedea când o să avem întreg inelul median, e parte din alte lucrări de infrastructură pe care le facem, cele mai importante din această perioadă fiind modernizarea liniilor de tramvai şi am semnat raportul Comisiei de atribuire pentru şase din cele 11 pentru care s-au depus oferte. Suntem într-o fază avansată cu înnoirea flote, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze în plus faţă de cele 100 de tramvaie.
„Este unul din cele mai dificile şantiere pe care le-a avut Bucureştiul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Șoferii trebuie să fie deja atenți la amenzile pe care le pot primi dacă nu respectă regulile de parcare în zonă.
Suma uriașă la care au fost estimate lucrările
Pentru a duce la bun sfârșit acest proiect de infrastructură a fost nevoie de peste 110 milioane de lei, fără TVA.
Citește și: Ti-e TEAMA de cainii vagabonzi? Iata care sunt CELE MAI PERICULOASE ZONE din Bucuresti
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au început încă din anul 2018 și ar fi trebuit să fie finalizate în 2020.