Este oficial! Tichete de masă în valoare de 40 de lei. Anunțul oficial al premierului României

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 ian 2024, 01:05

Măsura ar putea intra în vigoare chiar de pe data de 1 iulie

Sursa: bestjobs

Tichete de masă 2023. Vești bune pentru angajații români, căci premierul României a anunțat că au început demersurile pentru ca valoarea tichetelor de masă să crească la 40 de lei.

Tichete de masă 2023. Valoarea tichetelor de masă va ajunge la 40 de lei, iar măsura ar putea intra în vigoare chiar de pe data de 1 iulie. Creșterea valorii nu va afecta salariul primit lunar de angajați.

Tichete de masă în valoare de 40 de lei pentru angajați

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat că valoarea tichetelor de masă va ajunge la 40 de lei, deoarece au fost, deja, începute demersurile necesare în acest sens.

Oficialul dorește ca măsura să se poată aplica începând cu data de 1 iulie.

„Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, acesta susține că, împreună cu partenerii de guvernare, au căutat cele mai eficiente soluții prin care pot să aducă mai mulți bani la bugetul de stat, după un an care a îngenuncheat România din cauza scumpirilor record înregistrate în toate sectoarele.

Citește și: Iată ce veste au primit pensionarii cu până la 2.000 de lei pe lună. Ce se întâmplă cu voucherele de energie

„Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuinţă în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiţi pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier şi alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a mai menționat acesta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Vouchere în valoare de 4.000 de lei pentru persoanele nevoiașe

Autoritățile au anunțat un nou val de ajutoare  pentru persoanele nevoiașe. Persoanele care se vor încadra în criteriile stabilite vor primi suma de 4.000 de lei, pentru a achiziționa electrocasnice noi sau pentru a-și renova locuința.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că noile vouchere sunt în curs de pregătire și ar putea ajunge la 22.000

de români. Categoriile de persoane care vor beneficia de sumă sunt: familiile care au mai mult de cinci copii, persoanele care sunt în incapacitatea de a munci, persoanele vârstnice, dar mai multe informații vor fi oferite la momentul oportun.

Citește și: Categoria de angajați care va primi vouchere de vacanță pentru încă patru ani. Impozitul pentru voucherele de vacanță este de 10%

„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condiţiile de locuire, de reparare a locuinţelor, de 4.000 lei/voucher. Şi avem şi voucherul pentru echipamentele electrocasnice.

Aici discutăm de cele trei electrocasnice esenţiale, precum aragazul, maşina de spălat şi frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Şi acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a precizat ministrul.