Este pregătit Nicolae Ciucă să devină președintele României? Ce spune fostul premier despre o posibilă candidatură la alegerile din 2024

Autor: Diana Bostan

Este pregătit Nicolae Ciucă să devină președinte?

Sursa: Captură KANAL D „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Nicolae Ciucă a fost invitat în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", acolo unde a răspuns întrebărilor arzătoare de pe scena politică și nu doar atât.

Nicolae Ciucă este o figură proeminentă a politicii din România. Cu o carieră militară de succes, acesta a făcut față cu demnitate și carierei de politician. Nicolae Ciucă a fost prim-ministru al României în perioada 25 noiembrie 2021 și 12 iunie 2023.

Fostul premier al României a vorbit despre șansele de a deveni președinte

Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier al României în luna iunie, astfel încât rocada dintre PNL și PSD să se poată realiza conform acordului coaliției de guvernare.

Demisia a fost întârziată din cauza grevei profesorilor ce a avut loc în această vară.

Citește și: Familia lui Nicolae Ciucă nu a considerat că postul de prim-ministru al României este potrivit pentru el

Acesta a susținut faptul că demisia din funcția de premier a fost întârziată pentru a nu lăsa mandatul într-o situație de conflict, importante fiind revendicările cerute de către personalul din învățământ.

Fostul premier a fost întrebat de Denise Rifai dacă se simte pregătit pentru a îi lua locul lui Klaus Iohannis în funcția de președinte. Nicolae Ciucă este de părere că Partidul Național Liberar are toată șansele să dea următorul președinte al României.

Citește și: Nicolae Ciucă era un copil lăudat la ședințele cu părinții: Biografia unuia dintre cei mai puternici oameni ai statului român. Ce avere are președintele Senatului României?

Partidul Național Liberal are o echipă de conducere care a înțeles ce s-a întâmplat în anul 2020, atunci când PNL a câștigat alegerile locale cu 34,5%, iar la alegerile parlamentare a reușit să obțină doar 25%. Împreună cu echipa vom face tot ce este necesar ca PNL să obțină funcția de președinte”, a fost răspunsul dat de Nicolae Ciucă, în cadrul emisiunii ” 40 de întrebări cu Denise Rifai ”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nicolae Ciucă susține că românii vor fi cei care vor decide

Fostul premier al României a fost destul de rezervat în ceea ce privește șansele sale în ocuparea funcției de președinte, spunând că românii sunt cei care vor decide cine va fi

următorul președinte al României.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis în prima zi de școală?

Ținând cont de actualul context și ceea ce se întâmplă în înconjurul și în interiorul țării, eu mizez foarte mult pe judecata românilor pentru că ei sunt cei care aleg, indiferent de ce-și dorește unul sau altul.

Aici trebuie să ne uităm în ochii oamenilor, de la ei trebuie să avem sau să nu avem așteptări ”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Fiind o persoană și un politician diplomat, Nicolae Ciucă respectă decizia românilor, indiferent care va fi aceea, pentru că poporul este cel care votează.

Citește și: Guvernul Ciolcau a fost învestit. Acesta a primit 290 de voturi pentru și 95 împotrivă

Nicolae Ionel Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitate Plenița, județul Dolj, fiind un general român în rezervă, dar și politician. Acesta a îndeplinit funcția de prim-ministru al României, a ocupat funcția de ministru al Apărării Naționale, iar în prezent ocupă funcția de președinte a Partidului Național Liberal.