Esti bautor de cafea? Iata ce se intampla daca servesti pana la trei cesti pe zi

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 oct 2020, 16:00

Cafeaua ajuta la prevenirea diabetului, principala cauza a declansarii cancerului la ficat.

Trei cesti de cafea pe zi ar putea reduce riscul aparitiei cancerului de ficat, cu aproape 50%, sustin specialistii. S-a demonstrat, de altfel, ca are un efect benefic si asupra celulelor si enzimelor din ficat. “ Studiile noastre confirma ceea ce stramosii nostri deja stiau: Cafeaua este buna pentru sanatate ”, a declarat un cercetator.

Cancerul la ficat se declanseaza, in special in cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu hepatita B si C, acest tip de virusuri lasand efecte devastatoare asupra celulelor ficatului.

Consumul de alcool in cazul celor care au avut hepatita B sau C este interzis deoarece virusul se poate instala din nou.

Cancerul de ficat se afla pe locul 6 in lume in topul tipurilor de cancer in care bolnavul poate fi irecuperabil. Infectiile cornice cu virusurile hepatitei B sau C reprezinta principala cauza a declansarii cancerului de ficat, dar si consumul exagerat de alcool, fumatul, obezitatea si diabetul pot cauza aparitia acestei maladii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

 

Taguri: