Esti nascut inainte de 1990? E pericol, mergi la doctor si cere-i DE URGENTA sa iti faca aceste analize! Anuntul facut pentru populatie

Autor: B.M. Editor Web: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 iul 2018, 17:40

Adrian Streinu Cercel, seful Institutului Matei Bals din Capitala, trage un semnal de alarma si recomanda tuturor celor nascuti inainte de 1990 sa isi faca o serie de analize extrem de importante.

Este vorba despre cele care depisteaza Hepatita B, Hepatita C si virusul HIV. Motivul? Inainte de acel an in Romania nu se foloseau seringile de unica folosinta, astfel ca bolile de acest gen se puteau transmite extrem de usor de la o persoana la alta.

"Toate persoanele nascute inainte de 1990 ar trebui sa se testeze de hepatita B, hepatita C si HIV pentru ca inainte de acest an nu existau seringi de unica folosinta si cine a facut injectii sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri", a declarat Adrian Streinu Cercel.

Riscul cel mai mare este pentru cei care, inainte de anul 1992, au facut transfuzii de sange.

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.