Uita de forma corpului, rata de metabolizare sau de nivelul de zahar din sange, ceea ce iti influenteaza de fapt greutatea corpului este... personalitatea.
Conform unui studiu realizat in Elvetia, persoanele nevrotice si cei care sunt dezorganizati au cel mai mare risc de a depasi greutatea normala. In schimb, cei care sunt deschisi la noi experiente, mai receptivi la noutati au un risc mai scazut de a se infrupta din mancaruri bogate in calorii.
Cercetatorii au luat in calcul 1000 de chestionare, despre obiceiurile alimentare, prferinte culinare si personalitate. Cel de-al treilea chestionar a fost redactat pentru a scoate la iveala cele cinci dimenisuni de baza ale personalitatii: deschiderea la nou, constiinciozitatea, extrovertirea, agreabilitatea si nevrotismul.
"Lipsa constiinciozitatii ii face pe oameni sa manance impulsiv si sa isi piarda controlul in fata mancarurilor tentante", a declarat Carmen Keller, autorul studiului.
Ea a adaugat ca persoanele nevrotice obisnuiesc sa manance produse cu continut mare de calorii, pentru a-si linisti emotiile negative, iar extrovertitii tind sa manance alimente grase si sa bea mai mult alcool, pentru ca mananca mai des alaturi de alte persoane.
Uita de forma corpului, rata de metabolizare sau de nivelul de zahar din sange, ceea ce iti influenteaza de fapt greutatea corpului este...
personalitatea.
Conform unui studiu realizat in Elvetia, persoanele nevrotice si cei care sunt dezorganizati au cel mai mare risc de a depasi greutatea normala. In schimb, cei care sunt deschisi la noi experiente, mai receptivi la noutati au un risc mai scazut de a se infrupta din mancaruri bogate in calorii.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Cercetatorii
au luat in calcul 1000 de chestionare, despre obiceiurile alimentare, prferinte culinare si personalitate. Cel de-al treilea chestionar a fost redactat pentru a scoate la iveala cele cinci dimenisuni de baza ale personalitatii: deschiderea la nou, constiinciozitatea, extrovertirea, agreabilitatea si nevrotismul.
"Lipsa constiinciozitatii ii face pe oameni sa manance impulsiv si sa isi piarda controlul in fata mancarurilor tentante", a declarat Carmen Keller, autorul studiului.
Ea a adaugat ca persoanele nevrotice obisnuiesc sa manance produse cu continut mare de calorii, pentru a-si linisti emotiile negative, iar extrovertitii tind sa manance alimente grase si sa bea
mai mult alcool, pentru ca mananca mai des alaturi de alte persoane.