Esti pasionat de istorie si de religie? Daca da, trebuie sa citesti cartea Dumnezeu. O istorie umana!

Author: O.P.

In ziua de astazi, avem acces la informatii despre orice ne-am putea imagina, datorita internetului. Acesta a revolutionat modul in care comunicam, chiar si la distanta, a permis aparitia comertului electronic si a schimbat totul modul in care traim. Cu un singur click, putem sa chemam un taxi la orice adresa ne-am afla, fara sa mai asteptam minute intregi la telefon. Daca nu suntem siguri de o informatie medicala, o putem verifica pe site-urile de specialitate. Nu avem timp sa mergem la cumparaturi? Nici o problema: putem comanda tot ce ne dorim din confortul casei! 

Datorita comunicatiilor tot mai facile si accesului la un volum enorm de informatii, oamenii au inceput sa caute raspunsurile la intrebari care ii macinau de ceva vreme. Iar cele mai multe sunt legate de religie si de istorie. Daca in urma cu treizeci de ani de exemplu, nu puteam sti sigur daca un fapt istoric s-a petrecut asa cum era prezentat intr-o carte, astazi putem gasi informatii veridice, iar in functie de anul in care s-a petrecut, putem chiar sa ascultam marturiile persoanelor care au asistat la acesta. Iar in legatura cu religia si spiritualitatea, probabil nu mai trebuie sa spunem prea multe. Tot mai multi oameni cauta dovezi care sa afirme sau sa infirme existenta lui Dumnezeu, vor sa gaseasca raspunsuri la intrebari arzatoare, cum ar fi ,,ce se intampla dincolo de moarte”, ,,suntem sau nu singuri in Univers” si multe altele. Si intr-un fel, oamenii se linistesc cand isi dau seama ca nu sunt singurii care au astfel de framantari. 

Si tot datorita internetului, mai mult ca sigur vei afla despre carti care merita citite si intelese, despre subiecte profunde, cum ar fi si Dumnezeu. O istorie umana, de Reza Aslan. Aceasta este o carte care imbina perfect istoria si spiritualitatea, un bestseller international ce a aparut la Editura Humanitas in anul 2020. 

Cartea este considerata un tratat inedit despre istoria religiilor. Astfel, sunt prezentate in ordine cronologica toate religiile ce au existat de-a lungul timpului, incepand din preistorie. Vei putea afla informatii interesante despre religiile animiste, religiile politeiste din Antichitate si religiile monoteiste din prezent. Este foarte interesant sa afli diferentele dintre religii si mai ales, sa vezi evolutia lor. Daca vei citi aceasta carte, cu siguranta vei intelege mai multe despre ele. 

Autorul incearca sa demonstreze ca fiecare credincios, indiferent de religie, isi creaza un zeu sau mai multi, care au ca model omul. Astfel, istoria lui Dumnezeu este de fapt istoria omului. Autorul respinge categoric interpretarile literale ale cartilor considerate sacre, dar si fanatismul si fundamentalismul religios. Acesta considera ca un ,,umanism spiritual” este singurul care poate salva omenirea. De ce? Deoarece religiile intrepretate gresit au dus pana acum la declansarea razboaielor, la faurirea unor civilizatii si distrugerea lor intr-o clipita. Bineinteles ca au existat si inca exista si parti pozitive ale religiilor, insa nu trebuie sa uitam ca fanatismul nu este deloc dorit. 

Suntem siguri ca iti va placea aceasta carte si ca vei incepe sa vezi cu alti ochi atat religia, in ansamblul ei, dar si modul in care au evoluat oamenii. 

Ce spui? Ti-am atras atentia? 

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.