Esti sincer sau exagerezi in declaratii? Iata ce efect are minciuna asupra dezvoltarii psihice!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:10

Sinceritatea este cea mai buna politica, spune o vorba. Dar nu doar intelepciunea populara este de partea adevarului, ci si psihologii care sustin ca a minti in mod constant poate avea efecte grave pe termen lung asupra psihicului si a sanatatii mintale a unei persoane.

Vesti bune pentru cei care obisnuiesc sa spuna adevarul! Expertii sustin ca acestia au sanse mai mici sa sufere de anxietate si dureri de cap. Socializeaza mai bine si au prieteni in compania carora se relaxeaza, spun cercetatorii de la Universitatea Notre Damme. In categoria mincinosilor sunt inclusi si cei care obisnuiesc sa exagereze, denaturand adesea adevarul atunci cand relateaza anumite intamplari. Nu au fost uitati nici cei care obisnuiesc sa inventeze scuze false in cazul in care intarzie la o intalnire sau nu si-au terminat o sarcina anume.
Statisticile au aratat ca persoanele care au o viata sociala activa, relatii personale satisfacatoare si sunt sanatosi clinic si psihic, obisnuiesc sa spuna adevarul in orice situatie, indiferent de consecinte ”, a declarat profesorul Lijuan Wang.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.