Vedeta Kanal D a ținut să transmită un mesaj fermierilor, și anume că este întru totul alături de aceștia, după ce România a pierdut în ultimii 20 de ani peste 2000 de soiuri de legume.
Dan Negru, de partea fermierilor. Ce l-a deranjat pe prezentatorul TV
Dan Negru a subliniat importanța pierderii unui soi cunoscut de roșie, „inimă de bou”, pe care și acesta îl mai cultivă din când în când.
„Întâmplător am avut azi drum pe aici. Mi-ar fi plăcut ca tărăboiul făcut de fermieri azi să fie mult mai mare, mă trag dintr-o familie de pauări. Așa se numeau în Banat în perioada interbelică țăranii înstăriți.
Încă am o diplomă a bunicilor mei, o diplomă agricolă din 1939. Știu cât de cât cum e cu agricultura, pentru că plațurile, așa se numeau terenurile în Banat, plațurile agricole pe care bunicii mei le aveau în anii 30 le-am moștenit eu acum, le am în 2024, în Banloc, în
Cultiv din când în când soiul ăla de roșie, „inimă de bou”. România a pierdut soiul ăsta de roșie, așa cum România a pierdut în ultimii 20 de ani peste 2000 de soiuri de legume. „Inimă de bou”, știți cu siguranță, e roșia aia mare, fără semințe, zemoasă, nu se prea cultivă pentru că e nemodificată genetic roșia asta și nu rezistă mult la raft.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Dacă o culegi marți, până vineri se strică, așa că nu e plăcută celor care au supermarketuri și rafturi foarte mari.
Eu sunt de partea fermierilor și sunt împotriva boilor care au pierdut până și soiul ăsta de roșie, „inimă de bou”, a scris prezentatorul în postarea sa video de pe pagina de Instagram.
Cum arată „inimă de bou” și cât costă o astfel de roșie
Dacă aruncăm un ochi pe internet, găsim astfel de semințe pentru a cultiva „inimă de bou” la prețul de 8-12 lei.
În timpul sezonului cald, roșiile de acest tip se găsesc doar în piețe sau la magazinele alimentare de cartier.