Vara anului 2024 va fi una dintre cele mai călduroase veri din istorie, anunță Organizația Meteorologică Mondială

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 mai 2024, 15:35

Europa se va confrunta cu una dintre cele mai călduroase veri din istorie

Sursa: Unsplash

Temperaturile de săptămâna viitoare se anunță tot mai ridicate pentru această perioadă a anului, aspect ce îi îngrijorează pe locuitorii din Europa.

În București, temperaturile de săptămâna viitoare vor atinge până la 32 de grade Celsius, ceea ce este extrem de îngrijorător pentru climatologi, ținând cont că abia începe prima lună de vară. Nu doar în România temperaturile din termometre sunt în creștere, situații similare fiind și în Germania sau țările nordice.

Vara anului 2024 este anunțată a fi cea mai călduroasă

Vara se aproprie cu pași rapizi, iar temperaturile din termometre deja încep să atingă maxime îngrijorătoare pentru toate țările din Europa.

Maximele așteptate pentru săptămâna viitoare în Germania și țările nordice au atras atenția asupra acestui val de căldură, deoarece temperaturile sunt neașteptate de ridicate pentru această perioadă a anului.

Acest val de căldură ce este așteptat în vara anului 2024 îi face pe organizatorii Jocurilor Olimpice să se îngrijoreze pentru sănătatea sportivilor ce vor participa, deoarece se vor solicita foarte mult în condiții de căldură extremă. În anul 2024, Jocurile Olimpice se vor desfășura în perioada 26 iulie- 11 august la Paris, atunci când valul de căldură o să se resimtă mai puternic, potrivit digi24.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Un val de praf saharian amenință România! Acest fenomen va fi însoțit de temperaturi record în mai multe zone ale țării

Și în Spania sunt anunțate temperaturi maxime îngrijorătoare, iar pentru a îi ajuta pe locuitori, dar și pe turiști, aceasta va lansa o hartă care să le arate acestora o predicție mai precisă a valurilor de căldură.

Anul 2023 a fost cel mai cel mai cald pe plan mondial, în timp ce anul 2020 a fost cel mai cald an din Europa, însă îngrijorările climatologilor atrag atenția unui nou record bătut în vara acestui an.

Este așteptat ca anul 2024 să bată recordul pentru cel mai călduros an

Organizația Meteorologică Mondială a anunțat care sunt temperaturile estimate pentru luna iunie și luna iulie, iar pe baza datelor prezentate, climatologul Dr.

Nick Dunstone a mărturisit că este foarte probabil ca anul 2024 să fie cel mai călduros an. Temperatura medie globală pentru 2024 este prognozată a fi între 1,34 grade Celsius și 1,58 grade Celsius, ceea ce face ca anul 2024 să fie al 11-lea an consecutiv în care temperaturile resimțite vor trece cu cel puțin 1,0 grad Celsius peste nivelurile preindustriale.

„Prognoza este în concordanță cu tendința de încălzire globală în curs de 0,2 °C pe deceniu și este stimulată de un eveniment semnificativ El Niño.

Prin urmare, ne așteptăm la doi noi ani de temperaturi globale record succesiv și, pentru prima dată, prognozăm o șansă rezonabilă ca un an să depășească temporar 1,5 °C. Este important să recunoaștem că o depășire temporară a 1,5 °C nu va însemna o încălcare a Acordului de la Paris. Dar primul an peste 1,5 °C ar fi cu siguranță o piatră de hotar în istoria climatului.”, a declarat Dr.
Nick Dunstone, potrivit alba24.ro.