Eurovision 2016: Ucraina, marea castigatoare a competitiei. Artista Jamala a luat voturile publicului cu o melodie care i-a infuriat pe rusi

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 08:20

Finala Eurovision de la Stockhlom a avut loc sambata seara, iar artista Jamala, reprezentanta Ucrainiei a castigat voturile care i-au asigurat primul loc in clasament.

Jamala a reprezentat Ucraina la marea competitie cu o piesa cu mesaj politic, care a starnit nemultumirea vecinilor rusi inca de la lansarea ei. Piesa, "1944", evoca deportarea de catre Stalin a tatarilor din Crimeea, iar textul in engleza este scris chiar de catre artista.

Jamala s-a inspirat din amintirile strabunicii sale, deportata cu cei cinci copii din Crimeea, alaturi de alti 240.000 de tatari.

Celelalte tari care au reusit sa prinda podiumul la Eurovisionul de anul acesta au fost Australia, pe locul doi si Rusia, pe locul trei.



In finala competitiei muzicale Eurovision de la Stockhlom ar fi trebuit s aparticipe si Romania, daca nu ar fi fost descalificata in urma datoriilor acumulate de TVR.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti