Eurovision 2024. Prima semifinală începe pe 7 mai, cine sunt artiștii care urcă pe scenă

Author: Bianca Vidoi

Prima semifinală a competiției Eurovision începe pe 7 mai

Sursa: Facebook Eurovision

Competiția muzicală Eurovision 2024 se află la ediția cu numărul 68, iar la data de 7 mai are loc prima semifinală și aceștia sunt artiștii care vor urca pe scenă.

La ediția cu numărul 68 a competiției Eurovision vor participa 37 de țări, ce se vor lupta pentru marele premiu. În anul 2024, competiția este susținută în orașul Malmo, Suedia, după ce competiția anterioară a fost câștigată de Loreen. Prima semifinală începe la data de 7 mai, iar aceștia sunt primii artiști ce vor urca pe scenă.

Prima semifinală Eurovision 2024 începe pe 7 mai

Competiția muzicală Eurovision se află la ediția cu numărul 68, iar aceasta o să fie susținută în Malmo, oraș în care s-a organizat evenimentul de trei ori, în anul 1992, 2013 și 2024. Acesta reprezintă un moment special pentru Eurovision, deoarece al cincilea an în care concursul muzical nu a fost organizat într-o capitală.

Suedia se află pentru a șaptea oară pe lista câștigătorilor, fiind astfel anul cu numărul 7 în care organizează Eurovision, în anii anteriori fiind organizat îl Malmo, Stockholm și Gothenburg. Prima

semifinală Eurovision 2024 are loc la data de 7 mai, iar organizatorii au pus cap la cap câteva momente spectaculoase, atât pentru public, cât și pentru concurenți, invitând o personalitate importantă în industria muzicală.

Citește și: Cele mai controversate apariții din istoria Eurovision. Aceste momente au scos oamenii în stradă

Benjamin Ingrosso va oferi un spectacol incredibil, interpretând câteva dintre melodiile pe care le-a cântat recent în toată Europa, ca parte a turneului său Better Days.

În prima semifinală vor avea loc și alte momente speciale, ce îi vor avea ca invitați pe Johnny Logan, Eleni Foureira, Eric Saade și Chanel.

Ce-a de-a doua semifinală o să aibă loc la două zile distanță de prima, la data de 9 mai 2024, atunci când pe scenă vor urca trei mari personalități pentru Eurovision, Helena Paparizou, Sertab Erener și Charlotte Perrelli, potrivit e urovision.tv.

Ce țări intră în prima semifinală

Gazdele acestei ediții vor fi Petra Mede și Malin Åkerman, iar în prima semifinală a concursului muzical Eurovision, acestea vor prezenta cele 15 melodii ce concurează pentru cele 10 locuri în Marea Finală. În această noapte vor urca pe scenă și două dintre țările organizatoare, mai exact Regatul Unit și Germania, alături de țara în care este organizat Eurovision, Suedia.

Cu această ocazie, cele trei țări menționate mai sus vor putea să voteze și în prima semifinală.

Iată care sunt cele 15 țări ce vor cânta la Eurovision în prima semifinală, dar și care este ordinea momentelor din această seară:

1 🇨🇾 Cipru/ Silia Kapsis- Liar

2 🇷🇸 Serbia/ TEYA DORA- RAMONDA

3 🇱🇹 Lituania/ Silvester Belt- Luktelk

4 🇮🇪 Irlanda/ Bambie Thug- Doomsday Blue

🇬🇧 Marea Britanie/ Olly Alexander- Dizzy

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

5 🇺🇦 Ucraina/ alyona alyona & Jerry Heil- Teresa & Maria

6 🇵🇱 Polonia/ LUNA- The Tower

7 🇭🇷 Croația/ Baby Lasagna- Rim Tim Tagi Dim

8 🇮🇸 Irlanda/ Hera Björk- Scared of Heights

 🇩🇪 Germania/ ISAAK- Always On The Run

9 🇸🇮 Slovenia / Raiven- Veronika

10 🇫🇮 Finlanda/ Windows95man- No Rules!

11 🇲🇩 Moldova/ Natalia Barbu- In The Middle

🇸🇪 Suedia/ Marcus & Martinus- Unforgettable

12 🇦🇿 Azerbaijan/ FAHREE feat. Ilkin Dovlatov- Özünlə Apar

13 🇦🇺 Australia/ Electric Fields- One Milkali (One Blood)

14 🇵🇹 Portugalia/ iolanda- Grito

15 🇱🇺 Luxemburg/ TALI- Fighter

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!