Evaluare Națională 2020. Subiectele extrase la Limba și Literatura Română

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 ian 2021, 03:25
Elev examen de Evaluare Națională 2020

Evaluare Națională 2020. Elevii care au terminat clasa a VIII-a încep de luni, 15 iunie, Evaluarea națională 2020. Examenele se desfășoară în condiții speciale din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

 

Evaluare Națională 2020. Din cauza pandemiei de coronavirus, toate examenele vor avea reguli speciale în această perioadă.

Startul la examene este dat absolvenții claselor a VIII-a, care încep luni Evaluarea națională 2020.

Primul examen, cel la Limba și literatura română, începe luni, 15 iunie, urmat pe 17 iunie de proba la Matematică și pe 18 iunie de examenul la Limba maternă, acolo unde este cazul.

Citeste si: Revenirea la scoala pentru pregatire si examenele nationale- Noile reguli

Examenele din acest an reprezintă un adevărat test și din punctul de vedere al măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Examenul începe la ora 9:00 și durează două ore.

Însă, chiar și așa, fiecare școală și-a anunțat elevii să vină mai devreme cu circa două ore, pentru că înainte de a intra în clase, aceștia trebuie evaluați medical, li se măsoară temperatura, au la dispoziție dezinfectant și li se oferă măști de protecție.

Evaluare Națională 2020. Subiectele extrase la Limba Română

Subiecte Limba si Literatura Română! Ce a picat luni la Evaluarea Națională potrivit Edu.ro

Elevii care au susținut astăzi examenul de Evaluare Națională au avut de rezolvat la primul subiect un fragment din textul “Zborul”, de Sorin Titel. Aceştia au avut de argumentat apartenenţa la genul epic a textului dat.

La Subiectul II A, candidaţii au avut de răspuns mai multor cerinţe pe marginea unui text la prima vedere de pe www.historia.ro.

În timp ce la subiectul II B, elevii au avut de redactat o naraţiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activităţi preferate.

Evaluare Națională 2020.
Subiectele extrase la Limba Română

Evaluarea națională 2020. Măștile de protecție sunt obligatorii

Măștile de protecție sunt obligatorii pe durata examenului, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care îi asistă. Mai mult decât atât, distanțarea socială a impus ca în sălile de clasă să fie mai puțini elevi decât de obicei, în medie 8, maximum 10 într-o sală, în funcție de dimensiunea acesteia.

Examenele de la Evaluarea Națională 2020 încep la ora 9:00. În acel moment sunt deschise în fiecare sală de curs plicurile sigilate cu subiectele multiplicate. După distribuirea subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Citeste si: Subiecte EVALUARE NATIONALA 2020: ce a picat la Limba si Literatura Romana

Citeste si: BAC 2020: ce se intampla cu elevii care au temperatura peste 37.3 la examen

Citeste si: Evaluarea națională 2020. Cum vor fi corectate lucrările pentru a elimina frauda

În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

La rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen.

Elevii care vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologiade desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Evaluare Naţională 2020. Un singur elev a fost depistat cu temperatură înainte de examen

Un elev din Constanța a fost depistat cu temperatură mai mare de 37.3, fiind singurul caz din țară. Elevul are posibilitatea să susțină examenele în sesiunea a doua a Evaluării Naționale, din 29 iunie.

Elevul din Constanța a fost depistat cu temperatură mai mare de 37.3 şi va susține examenele în sesiunea a doua a Evaluării Naționale, din 29 iunie.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat că un singur elev a fost trimis acasă din cauză că avea temperatură mai mare de 37.3 în această dimineață.

Elevul s-a prezentat la o școală din Constanța, acolo unde era repartizat, spunând că vrea să susțină examenul scris la proba de Limba Română, având o branulă la mână. El le-a spus medicilor că este în tratament pentru enterocolită, dar că dorește să susțină examenul.

“Pentru că la măsurarea temperaturii, valorile au depășit 37.3 grade, medicii l-au îndrumat către medicul de familie și i-au spus să vină în sesiunea specială de examen, care începe pe 29 iunie”, a spus ministrul Educației Monica Anisie.

Evaluare Nationala 2020: ce masuri s-au luat pentru protectia elevilor

Potrivit Ministerului Educatiei, in fiecare centru de examinare din tara s-au luat urmatoarele masuri pentru protectia elevilor:

  • se realizeaza curatenia si dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clantei usii, manerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin stergere cu apa si detergent, apoi cu substante biocide;
  • intrarile/iesirile, precum si sensul de deplasare pe coridoare, catre salile de examen si alte incaperi, vor fi semnalizate corespunzator si dezinfectate in mod regulat;
  • se asigura existenta, in regim permanent, de sapun, prosoape de hartie, dispensere cu dezinfectant pentru maini, care vor fi reincarcate ori de cate ori este necesar;
  • In salile de clasa examenele se vor desfasura prin stabilirea locurilor astfel incat sa existe o distanta intre candidati, pe randuri si intre randuri, de 2 m unul fata de celalalt.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

  • 15 iunie 2020 – Proba de Limba și Literatura română- scris
  • 17 iunie 2020 – Proba de Matematică -scris
  • 18 iunie – Proba de Limba și Literatură maternă – scris
  • 22 iunie (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 22 iunie (între 16.00 și 19.00) și 23 iunie (între 8.00 și 12.00) – Depunerea contestațiilor
  • 23 -26 iunie – Soluționarea contestațiilor
  • 27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor