EVALUAREA NATIONALA 2014: SUBIECTELE la Limba si literatura romana

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:14

Evaluarea Nationala din acest an a inceput luni si se incheie miercuri, 166.617 absolventi de clasa a VIII-a fiind asteptati la cele trei probe scrise (Limba romana, Limba materna si Matematica) ale examenului, al carui rezultat va avea o pondere de 75% in media de intrare la liceu.

La primul subiect elevii au primit un fragment din poezia "Randuri pentru Anul Nou" de Ion Minulescu, pe baza caruia au avut de rezolvat cinci cerinte.

Tot la primul subiect elevii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa isi prezinte opinia despre semnificatia mesajului poeziei date.

La subiectul al doilea elevii au primit un text dintr-un articol publicat in presa, cu titul "Empatia, o abilitate dobandita prin lectura", scris de Corina Zorzor, si au avut de rezolvat doua subpuncte.

Tot la subiectul al doilea, elevii au avut de redactat o scurta naratiune in care sa prezinte o intamplare petrecuta in timpul participarii la o intalnire organizata de scoala cu un scriitor contemporan.

Subiectele limba romana- evaluarea nationala

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii


Marti, elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna, iar miercuri va avea loc ultimul test din cadrul Evaluarii Nationale,

proba scrisa la Matematica, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, pana la ora 16:00, dupa care vor putea fi depuse contestatiile (pana la ora 20.00).

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?