Evaluarea Națională 2021. La ce oră trebuie să ajungă elevii în clasă la proba scrisă a Limbii materne?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 17:05
Pe 25 iunie 2021, elevii de clasa a VIII-a susțin proba la limba maternă din cadrul Evaluării Naționale 2021
Sursa: PixaBay

Ultima probă a Evaluării Naționale 2021 este proba la limba maternă. Ministerul Educației a anunțat ora la care trebuie să ajungă elevii în clasă pentru proba scrisă a Limbii materne.

Proba la limba maternă încheie Evaluarea Națională 2021. Această probă este susținută de elevii de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale. Care este ora la care trebuie să ajungă elevii în clase pentru a susține examenul?

Evaluarea Națională 2021, proba la limba maternă. Ora la care elevii trebuie să fie în sala de examen

Absolvenții de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale susțin pe data de 25 iunie 2021 proba scrisă la Limba și literatura maternă.

La fel cum s-a întâmplat și la restul probelor Evaluării Naționale 2021, elevii trebuie să respecte mai multe reguli în timpul examenelor, iar una dintre cele mai importante este legată de ora la care aceștia trebuie să ajungă în clasă pentru a susține proba scrisă la limba maternă. Potrivit regulamentului oficial făcut public de Ministerul Educației, absolvenții de gimnaziu care susțin proba la limba maternă trebuie să ajungă în clase între 8 și 8:30, acesta fiind intervalul de timp în care este permis accesul în sălile de examen.

Proba scrisă la limba maternă din cadrul Evaluării Naționale 2021 începe la ora 9:00, însă elevii nu vor primi imediat broșura cu subiecte. Întâi de toate, absolvenții de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale trebuie să completeze caseta cu datele de identificare, aceștia având la dispoziție 15 minute pentru a face acest lucru.

Ulterior, fiecare elev va primi broșura cu subiectele de examen.

Pentru rezolvarea cerințelor la proba de limba maternă, elevii vor avea la dispoziție 120 de minute. Cei care reușesc să trateze subiectele mai repede, pot părăsi sala de examen, însă doar după o ora de la începerea probei scrise la limba și literatura maternă, din cadrul Evaluării Naționale 2021.

Evaluarea Națională 2021. Subiecte diferite comparativ cu anii precedenți

Evaluarea Națională 2021 a adus un element de noutate, având în vedere că subiectele au fost concepute diferit față de anii precedenți.

Indiferent de probă, elevii de clasa a VIII-a au primit o broșură de această dată și nu o foaie de examen, subiectele fiind gândite după modelul testelor PISA. Ministerul Educației a anunțat că elevii pot solicita pagini suplimentare pentru rezolvarea cerințelor în situația în care spațiul din broșură nu este suficient pentru tratarea subiectelor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si:// SUBIECTE MATEMATICĂ la Evaluarea Națională 2021// Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Evaluarea Națională 2021, cele mai importante reguli

Cu toate că anul școlar 2020-2021 a fost influențat de pandemia de coronavirus, Ministerul Educației a renunțat la triajul epidemiologic înainte de examen, însă elevii de clasa a VIII-a au obligația de a purta masca de protecție pe toată durata desfășurării probelor. 

Candidații trebuie să respecte mai multe reguli la Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educației a anunțat că elevii nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare: manuale, culegeri, notițe, telefoane mobile sau orice alte dispozitive care să le permită să comunice cu exteriorul. Cei care sunt prinși că au asupra lor astfel de materiale, indiferent dacă le-au folosit sau nu, vor fi eliminați din sala de examen, iar lucrarea lor va fi notată cu 1.

Proba la limba și literatura maternă este ultima din cadrul Evaluării Naționale 2021. Elevii de gimnaziu care au susținut examenele vor primi primele rezultate pe data de 29 iunie, până la ora 14:00. În aceeași zi pot depune și contestațiile, între 16:00 și 19:00, însă pot contesta notele și pe 30 iunie 2021, în intervalul orar 8:00-12:00. 

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 4 iulie 2021. 

Citeste si: PREMIERĂ în țara noastră! Ce s-a întâmplat la Evaluarea Națională 2021? Subiectele la Matematică au venit alături de o broșură INEDITĂ

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?