Evenimentele ce îi așteptă pe români pentru Zilele Bucureștiului 2023. Oferte speciale oferite de CFR Călători

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 iun 2024, 01:50

Evenimentele ce îi așteptă pe români pentru Zilele Bucureștiului 2023

Sursa: Unsplash

Zilele Bucureștiului pentru anul 2023, atunci când Capitala țării împlinește 546 de ani, sunt sărbătorite în perioada 20-24 septembrie.

Centrul Cultural al Municipiului București alături de Primăria Capitalei celebrează 546 de ani de prima atestare documentară a Bucureștiului, iar acest moment special este sărbătorit prin evenimente speciale pe toată durata celor patru zile.

Citește și: Focar de coronavirus la un spital din București. Medicii trag un semnal de alarmă

Evenimentele ce îi așteptă pe români pentru Zilele Bucureștiului 2023

Oameni din întreaga țară sunt așteptați în perioada 20-24 septembrie 2023 pentru a celebra cei 546 de ani de prima atestare documentară a Bucureștiului, mai exact de la înființarea Capitalei, iar pe parcursul acestor zile vor fi organizate diferite evenimente specifice pentru a sărbători acest moment.

Vineri, 22 septembrie, se va organiza expoziția „Donația Ioana și Alexandru Beldiman: Colecția Nicolae (Nicholaus) Mișu și Fondul Familiei Beldiman”, începând cu ora 18:00, la Palatul Suțu.

Data de 23 septembrie va aduce Bucureștiul de altă dată, însă adaptat la tehnologia actuală prin intermediul show-ului iMapp Bucharest- Winners League. 

Începând cu ora 11:00, muzica va răsuna în București, mai exact pe scena din Piața Constituției, iar după ora 19:00, pasionații de tehnologie și imagini surprinzătoare pot admira cele mai frumoase proiecte realizate de cele cinci echipe câștigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia.

Acestea vor proiecta pe fațada Palatului Parlamentului lucrările ce le-au făcut cunoscute.

Atmosfera va fi întregită de nelipsiții artiști stradali, ce vor purta haine tematice astfel încât toată experiența să fie una cât mai greu de uitat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: „Eu n-am explicația involuției noastre” Dan Negru, fotografie emoționantă pe Transfăgărășan. Prezentatorul atrage atenția asupra drumurilor din România

Zilele Bucureștiului 2023 sunt celebrate și de CFR Călători

CFR Călători celebrează Zilele Bucureștiului 2023 cu oferte pentru românii ce își doresc să descopere Capitala în ziua în care celebrează 546 de ani de la atestarea documentară și nu numai.

În cazul în care achiziționați un bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei, atunci primiți o reducere de 10%.

Dacă decideți să achiziționați un bilet de tren cu maxim 30 de zile înainte de data de călătorie puteți beneficia de reducere la cumpărarea cu anticipație. Dacă achiziționați biletul cu 11-30 de zile înainte de călătorie veți primi reducere de 10%, iar dacă vreți să cumpărați biletul de călătorie cu 6-10 zile înainte de călătorie atunci reducerea este de 5%.

Persoanele ce își doresc să călătorească alături de persoanele dragi în zonele culturale din România pot beneficia și aceștia de o ofertă specială, în funcție de numărul de persoane. Pentru grupurile de persoane formate din 20-40 de călători, reducerea va fi de 15%, iar pentru grupurile cu 41-80 de persoane, reducerea este de 20%.

Grupurile de călători ce au peste 80 de persoane beneficiază în perioada 20-24 septembrie, zile în care se sărbătoresc Zilele Bucureștiului 2023, de o reducere de 25%, relatează cfrcalatori.ro

Citește și: Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești: Patru persoane au fost carbonizate, iar alte cinci au fost rănite

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.