Evgheni Prigojin a fost condus pe ultimul drum. Unde a fost înmormântat trupul neînsuflețit al liderului grupului Wagner

Author: Laura Macovei

Evgheni Prigojin a fost condus pe ultimul drum. Unde a fost înmormântat trupul neînsuflețit al liderului grupului Wagner

Sursa: Profimedia

Moartea lui Evgheni Prigojin a stârnit un val de reacții și speculații potrivit cărora acesta nu ar fi murit de fapt. Cu toate acestea, presa a confirmat faptul că liderul grupului Wagner a decedat în urma prăbușirii avionului.

Un avion privat care se deplasa pe ruta Moscova spre Sankt Petersburg s-a prăbușit în urmă cu o săptămână, iar liderul Wagner se afla printre pasagerii care nu au mai avut nicio șansă.

Unde a fost înmormântat Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner, a fost înmormântat în urmă cu puțin timp într-un cimitir mic şi retras de lângă Sankt Petersburg. Potrivit presei ruse, înmormântarea liderului grupului Wagner a avut loc la cimitirul Porohovsky.

Ceremonia de înmormântare a fost una privată și liniștită. Preşedintele Vladimir Putin nu a luat parte la funeralii.

Citește și: Ziua 553 de război în Ucraina: Vladimir Putin nu a vrut să participe la înmormântarea lui Evgheni Prigojin. Războiul pune în pericol educația copiilor ucraineni

De asemenea, întrucât evenimentul a fost unul intim și secret, autorităţile locale au sporit măsurile de securitate la toate cimitirele din Sankt Petersburg. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mercenarii ruși s-au adunat la înmormântarea unuia dintre adjuncții lui Evgheni Prigojin, Valery Chekalov, care a fost ucis împreună cu șeful său.

Cine a doborât avionul lui Prigojin? 

Potrivit unor surse din Ministerul Apărării din Marea Britanie,  BBC, avionul lui Evgheni Prigojin a fost doborât de FSB, adică Serviciul Federal de Securitate (succesorul KGB).

Membrii FSB sunt loiali lui Vladimir Putin și au în conducere forțele de frontieră.

Citește și: Cine a doborât avionul lui Prigojin? Trupul neînsuflețit al șefului Wagner ar fi fost găsit

Britanicii consideră că eliminarea lui Prigojin va aduce unele beneficii, precum întărirea poziției ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, și a șefului Statului Major al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, pe care Prigojin i-a detestat și criticat în mod public. 

Potrivit unui canal rusesc de Telegram, care citează surse din poliţie, în avion ar fi fost plantat un dispozitiv exploziv, ceea ce a dus la prăbușirea voită a aeronavei lui Prigojin. Prin urmare, atacul ar fi fost unul premeditat. 

Astfel, s-ar explica și motivul pentru care avionul a început să ia altitudine brusc și apoi a căzut. 

„Din ceea ce văd pe filmare, avionul lui Prigojin ar fi putut fi doborât de un avion Su-35 cu două rachete R 27. 

Există dovezi că un avion de luptă a decolat de pe aerodromul Khotilovo pentru a intercepta avionul lui Prigojin. De aceea, piloții, după ce au simțit prima lovitură, au crescut brusc viteza  ”, spune un expert, citat de sursă.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.