Evită să mai faci asta, dacă vrei să rămâi cu bani până la următorul salariu. Un gest simplu pe care mulți români îl fac aduce ghinion și risipă

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 23 feb 2023, 01:55

Iată ce să nu faci dacă nu vrei să rămâi fără bani

Se spune că vei rămâne fără bani până la următorul salariu dacă vei face ceva ce mulți români fac.

Un obicei simplu te poate lăsa, potrivit superstițiilor românești, fără bani. Este vorba despre aruncarea gunoiului seara.

Se spune, din bătrâni, că dusul gunoiului seara aduce risipă și ghinion.

Totodată, potrivit superstițiilor pe care bătrânii le-au transmis din tată în fiu, iar ele s-au perpetuat mai departe, nu e bine nici să scoți rufele la uscat după apus.

Citeste si: Superstiții vineri 13, zi cu ghinion. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a te proteja de suferință

Cele mai cunoscute superstiții despre ghinion

Ziua de 13 este cunoscută ca fiind o zi care aduce ghinion. Marți, 13 este cunoscută drept ziua care aduce 13 ceasuri rele. Și despre ziua de vineri, 13 se spune că aduce ghinion.

Dacă o pisică neagră îți taie calea se spune că vei avea ghinion. Dacă ții însă în casă o pisică neagră se spune că aceasta îți poartă noroc.

Se spune că dacă rândunicile pleacă din casa ta vei avea ghinion. Totodată, superstiția inversă este că atunci când acestea își fac cuib sub acoperișul tău vei avea noroc și fericire.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se spune că dacă omori o buburuză vei avea ghinion. Totodată, se spune că dacă o fată prinde o buburuză și o eliberează, aceasta va zbura în direcția din care va apărea viitorul soț al fetei.

Se spune că aduce ghinion dacă spălăm rufe sau facem treabă în casă în zi de sărbătoare.

Legat de nuntă, se spune că aduce ghinion ca mirele să își vadă aleasa în rochia de mireasă înainte de eveniment.

Totodată, se spune că pentru a fugi de ghinion ei nu trebuie să se întâlnească în noaptea dinaintea nunții. Legat de eveniment, se spune că mireasa trebuie să pășească cu dreptul în biserică. 

Tot o superstiție legată de nuntă este că, dacă mirele scapă verigheta e semn de ghinion în căsnicie.

"Superstiţiile vin din popor şi se respectă mai ales la ţară.

Cele mai cunoscute sunt cele legate de ghinion, deoarece nimeni nu doreşte să îi meagă rău. În zonele rurale, majoritatea oamenilor cred în superstiţii şi le respectă. La oraş lumea s-a schimbat, iar unii tineri le ignoră. Mulţi le respectăm pentru că aşa am auzit. Totul ţine psihic. Uneori asociem anumite probleme pe care le-am avut cu superstiţiile. Este mai simplu să dăm vina pe ceva, decât să ne asumăm anumite lucruri", declara psihologul Ana Maria Ruşizan pentru Adevărul

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sfinții Constantin și Elena. Alimentele pe care e bine să le împarți pe 21 mai 2022

  

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.