Examen auto 2023: Care este motivul pentru care cei mai mulți cursanți pică examenul auto?

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 09 feb 2024, 00:50

Polițiștii au explicat care este de fapt motivul pentru care cei mai mulți dintre cursanți pică examenul auto.

Sursa: pexels.com

Polițiștii au explicat care este de fapt motivul pentru care cei mai mulți dintre cursanți pică examenul auto.

Două treimi dintre cursanți nu reușesc să treacă examenul auto din prima. Care este motivul pentru care cei mai mulți pică acest examen?

De ce două treimi dintre candidați pică examenul auto?

Polițiștii au explicat motivul pentru care aproximativ două treimi dintre cursanți nu reușesc să obțină permisul de conducere. Cea mai dificilă parte se pare că este, de fapt, testul teoretic, existând persoane care reiau examenul de până la zece ori.

Unul dintre motivele reale este că elevilor le lipsește motivația pentru a depune efortul necesar pentru a învăța pentru obținerea permisului.

Citește și: Şcoala rutieră preţuri 2023: Costurile au crescut, din nou!

Traseul nu este considerată cea mai grea probă

Polițiștii declară că traseul nu este cea mai grea probă a examenului pentru obținerea permisului auto ci majoritatea cursanților refuză să învețe teoria.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Permise de Conducere Galați, Liviu Pobrib, a declarat că ”Repetă de foarte multe ori, avem candidați care dau de 10 ori, până le expiră dosarul.

Parcă mai multă responsabilitate se vede în pregătirea candidaților la proba de traseu, procentul este ceva mai ridicat”.

Instructorii auto se plâng că există unii candidați care refuză de depună minimul de efort pentru a învăța.

”Nu abordează cu prea multă seriozitate teoria, pentru că de acolo pleacă totul. Dacă nu știi teorie, nu știi să aplici nici în practică regulamentul și circulația pe drumurile publice”, a declarat Laurențiu Stoica, instructor auto.

De aceiași părere este și profesorul de legislație rutieră, Dănuț Dragoș, care spune că: ”Munca pe care o depun ei e un pic insuficientă. Adică doar să vii la școală, să-ți ții cafeaua pe masă și doar puțin să privești la ce spune domnul acela, e puțin cam complicat”.

Potrivit, capital.ro, în 2022, doar 35% dintre elevii care au susținut examenul auto au reușit să îl promoveze.

Din 2023 șoferii își pot verifica istoricul amenzilor

Începând cu luna aprilie 2023, persoanele care dețin permise auto vor putea avea acces permanent la istoricul amenzilor rutiere. Ceea ce înseamnă că vor putea verifica oricând online istoricul sancțiunilor rutiere pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române. Astfel, apare o nouă modalitate de consultare a istoricului sancțiunilor, respectiv obținerea acestor date de la orice structură de poliție rutieră.

Amiabila poate fi completată și online

Formularul de constatare amiabilă de accident necesar în cazul asigurărilor de răspundere civilă auto poate fi completat acum atât pe hârtie, cât și electronic, prin intermediul unei aplicații gratuite pe telefonul mobil.

Citește și: Codul rutier se modifică: Înmatricularea sau radierea mașinii se va putea face online. De ce documente veți avea nevoie?

Din 2023 șoferii își pot verifica istoricul amenzilor

Începând cu luna aprilie a acestui an, persoanele care dețin permise auto vor putea avea acces permanent la istoricul amenzilor rutiere. Ceea ce înseamnă că vor putea verifica oricând online istoricul sancțiunilor rutiere pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române. Astfel, apare o nouă modalitate de consultare a istoricului sancțiunilor, respectiv obținerea acestor date de la orice structură de poliție rutieră.

 

Taguri: