Examen Bacalaureat 2023. Probele orale nu se mai susțin. Cu ce se vor echivala notele

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 mar 2024, 00:35

Ministerul a propus echivalarea probelor orale ale examenului de Bacalaureat cu cele obținute de fiecare elev în parte, în liceu

Sursa: Pexels.com

Examen Bacalaureat 2023. Ministerul Educației a decis ca probele orale ale examenului maturității să nu se mai susțină, urmând să fie echivalate. Greva profesorilor continuă și urmează să intre în cea de-a patra săptămână.

Examen Bacalaureat 2023. În contextul grevei profesorilor, Ministerul Educației a decis ca probele orale ale examenului de Bacalaureat să nu se mai susțină, urmând ca notele să fie echivalate. Cel puțin pentru moment, data susținerii probelor scrise a rămas aceeași.

Examen Bacalaureat 2023. Probele orale nu se mai susțin, iar notele vor fi echivalate

Ministerul Educației a decis ca absolvenții clasei a XII-a, care trebuiau să susțină probele orale ale examenului de Bacalaureat, să aibă notele probelor echivalate cu notele din liceu.

Ministerul a propus echivalarea probelor orale ale examenului de Bacalaureat cu cele obținute de fiecare elev în parte, în liceu, printr-o ordonanță de urgență, pentru ca aceștia să nu fie afectați de situația tensionată din Educație, din prezent.

Citește și: Grevă profesori 12 iunie 2023: Se întorc sau nu elevii la școală luni?

„În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele: La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în

limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”,
a transmis Ministerul, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Examenul de evaluare a clasei a VI-a nu se va mai susține

Conform proiectului de OUG, în anul școlar 2022-2023, evaluarea elevilor clase a VI-a, care urma să fie realizată prin două probe interdisciplinare, la limbă și comunicare și la matematică și științe, nu se va mai organiza.

„Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educației a inițiat proiectul de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 – 2023, în ceea ce privește organizarea examenului național de bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei

a VI-a și a concursului național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar”, a mai precizat Ministerul Educației.

Citește și: Competențe digitale BAC 2023: Modele de subiecte. Examenele orale vor avea loc în perioada 14-23 iunie 2023

În mod normal, pe data de 7 iulie 2023, absolvenții de liceu ar trebui să afle rezultatele finale, după ce elevii nemulțumiți de notele primite vor depune contestațiile.